Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Textil v zipu

Od: bimbam® odpovědí: 5 změna:

Podařilo se mi nabrat zipem od riflí i spodní lem trička. Hodně. Kousek trička je vidět i na druhé straně zipu. Zkoušela jsem mýdlo. Nepomohlo. Tričko oželím, ale párat zip u nových riflí se mi nechce. Je na to nějaká finta?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

opět hrubá síla...

kami*
hodnocení

3x
To mýdlo mi přijde super, pak bych mrknula na net, třeba něco zabere. Radí, že pomohla svíčka.
Hledala jsem na netu: zaseknuty zips o latku

hodnocení

3x

Tričko bude určitě v háji, já bych vzala nějaké ostré menší nůžky a tričko těsně u zipu odstřihla a potom po kouscích vytahala tu tričkovinu a pomalu popojíždela se zipem-rozepínala ho. Jinak než hrubou silou to nepůjde, zip by to mohl přežít bez úhony, jen to bude tedy piplačka...

gumid
hodnocení

2x

WD-40 olej a fakt je, že kovové jezdce zipů mají zámeček a praním oxiduje a rezne a zasekává se. Do zipu zajíždí taková jehla jako trn, aby zip samovolně nesjížděl a nerozepínal se. Zámeček se odemyká zatáhnutím za ouško jezdce zipu. Tam tedy pořádně namazat olejem a pakcelý jezdec s tričkem a hrubou silou rozepnout, ale s ohledem na funkci zámku zipu (ne bezmyšlenkovitě trhat a tahat jinými směry). pak to půjde bez poškození možná i trička.

hodnocení

Děkuji všem za zájem i rady. Budu to stříhat a po nitce vytahovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]