Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou odrůdu na br. salát?

Od: houbes* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mám možnost dostat brambory a to Ditta, Valkyra a nebo Antonia. Která odrůda se více hodí na bramborový salát a která třeba na bramb. kaši? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejsem zemědělec ani kuchař, tak jsem vzal na pomoc strýka Google. A hle, co mi sdělil:

Antonia - Poloraná salátová odrůda s vynikající chutí, varný typ AA

Ditta je poloraná salátová odrůda s vysokým výnosem, varný typ AB.

Valkýra je raná až poloraná odrůda pro přímý konzum (varný typ BC).

Jen poznámku, na salát typ A, nebo AA(značí bývá jen jednopísmenné).

hodnocení

2x

je to zase věc názoru a obliby, samozřejmě se doporučuje A, ale já mám naopak daleko raději B nebo C, aby to dobře vsáklo hořčici a majolku.

ekr®
hodnocení

1x

Na bramborový salát kupujeme buď, keřkovské rohlíčky nebo odrůdu annabelle, oboje jsou skvělé.Nedostávám je jako vy musím je kupovat ;)

nikdo*
hodnocení

1x

Kupte od každého kilo a zkuste. To je nejlepší.

hodnocení

1x

Já myslím že je to uplně jedno a zase už je to blbnutí lidí jestli jsou správné A,B,C,D...Daleko duležitejší je dobře uvařit řádně nechat vychladnout atd..

Udělejte salát z brambor které máte po ruce hlavně si ho ochutte podle chuti at chutná Vám a rodině a hotovo,Jak pak zkoumání co tam dát za brambory.Stejně nikdo nikdy nepozná ze "100 salátu" co tam bylo za typ brambor,

nikdo*

Není to jedno. Myslel jsem si to, co vy, do okamžiku, než jsem jednou sehnal keřkovské rohlíčky. Salát z těchto brambor má úplně jinou konzistenci. Brambory se nedrobí, nemažou. Zkuste, a uvidíte. Není nad vlastní zkušenost.

hodnocení

0x

Jeden čas jsem sledoval v obchodeh jaké píšou odrůdy a více méně jen před vánocemi psali varný typ ale delší dobu jsem toto neviděl .Ale jinak většinou máme od známého odrůdu Adéla na vše-vařené ,pečené-hranolky nebo "americké"(nesmažíme na oleji),kaši, saláty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]