Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozprostření lepivých krémů

Od: kepler* odpovědí: 9 změna:

Hlavně pro výrobu dortů a koláčů. Marně jsem hledal mezi pomůckami pro pečení. Takové ty zdobicí pytlíky a sáčky mi nepřijdou moc praktické. Možná něco takového jako válcová nádoba s pístem a hubici? Když mám položit třeba tvarohovou náplň, berou mě všichni čerti.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

U mikrotenového sáčku odstřihnout roh na větší otvor, než má zdobicí nástavec a hotovo. Předem si vyzkoušejte, jaká velikost je pro vás optimální - zvětšit se dá vždycky. Ušetřené mytí je už jen milý bonus :)

kepler*
hodnocení

No jo, to znám, ale naplnění toho pytlíku je snad ještě větší pakárna, než to roztírání. Do toho válce bych to už snad nějak nakydal pomocí gumové stěrky. Na ten pytlík bych potřeboval ještě jeden pár rukou.

id

Trik na plnění pytlíků krémem. Otevřete (ustřihnete)) vrch krabici od mléka. Dovnitř vložíte sáček a přehnete přes okraj krabice. Ti nešikovní si okraj sáčku zafixují pomocí gumičky. Pak bezproblémově můžete kydat stěrkou krém do pytlíku. Teprve po vytažení pytlíku z krabice ustřihnete rožek pytlíku a hurá na věc.

Než jsem to dopsala, tak jste na to přišel v doplnění sám.

kepler*
hodnocení

Jo, to bude ono!

lidus*
hodnocení

4x

Maminka peče hodně. Nejraděj má sáčky od mléka, dají se dnes koupit 1/2l ale ne všude, odstřihne rožek dá zdobítko. Také používá prací sáček, bez problémů a i tu vaši nádobu s pístem. Myslím, že IKEA, TESCOMA a Orion to běžně vede. Když peče maminka na svatby nebo na Vánoce, napeče a jeden den dává krém a zdobí, použitý látkový sáček vypere a usuší.

doplněno 15.11.19 20:15:

eshop.tescoma.cz/... zde máte ten válec, ale krém se roztírá ne stříká zdobičkou, na dortový korpus dáte třeba lžící z misky a rozetřete, ruce se toho nedotknou.

kepler*
hodnocení

Jo, to se už trochu blíží, ale asi by to nebylo použitelné pro vytvoření vrstvy na měkkém upečeném korpusu nebo na kynutém těstě. Nicméně jste mě přivedla na nápad, že bych ten pytlík vložil do vhodné nádoby, okraje přehrnul přes okraj (tím bych ušetřil ty dvě ruce navíc) a po naplnění pytlíku dál používal běžným způsobem. Díky!

hodnocení

4x

Zdravím

Co tohle?

sladke-potreby.cz/...

kepler*
hodnocení

To je přesně ono!

hodnocení

2x

Taky se dá koupit cela sada,

Stojan+sáčky.

https://eshop.tescoma.cz/stojan-s-tryskami-a-zdobicimi-sacky-delicia?utm_source=zbozi.cz&utm_term=63050100

doplněno 16.11.19 00:59:

Kupte si tento nástavec a nemusí roztírat :)

https://www.aliexpress.com/item/33026685309.html?spm=a2g0o.detail.1000014.5.135c3322yqVzWx&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.128125.0&scm_id=1007.13338.128125.0&scm-url=1007.13338.128125.0&pvid=5a501675-8667-460a-957e-bad155ac5144

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]