Nejste přihlášen/a.
Krásný den všem, po nedělní huse k obědu nám zbylo v pekáči dost sádla. Tak jsem ho scedila do zavařovačky a dala do lednice. Co s ním dál? Na chleba mi nechutná a nenapadá mě nic,kde by se upotřebilo. Matně si vzpomínám,že babička ho používala snad do buchet,nebo na jejich pomašlování,ale je přece slané,tak nevím. Poradíte? Děkuji, JISKRA.
Jako dítě jsem neznala větší pochoutku než husí sádlo s játry, babička to tak dělala do sklenice a pak nám to přivezla. Husu jsem vždycky litovala, když do ní babička cpala šišky, ale dřív to bylo normální.
Husí a kachní sádlo se opravdu dává do buchet. Nebo se na něm dělávám cibulku pod zelí.
Protože se mi někdy se sádlem podaří slít i kmín, zadělávám s ním hlavně slané bochánky. Kynuté těsto je velmi podobné těstu na normální buchty, jen asi třetinu mouky nahrazuji nastrouhanými vařenými bramborami a pochopitelně nedávám cukr. Po různých experimentech s přidáním cibulky, škvarků, všelijakého koření jsem se vrátila ke klasice. Někdy přidám trochu kmínu, někdy nic. Dělám je velké jen asi jako dětská dlaň, protože mám nejraději ty lehce křupavé okraje.
Proč mě nechce husí sádlo ztuhnout,má konzistenci stolního oleje i v lednici.Ze by krmením byla to Maďarska.Že husí sádlo skoro teče při pokojové teplotě vím ale tohle je čirý voňavý ale jako olej pořád
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.