Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek - výběr bavlnek -vůbec nic o nich nevím

Od: hyhynka® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych radu od někoho kdo vyšívá...

blíží se Vánoce a tak se rozhlížím co za dárek pro mamku. Mamka ráda vyšívá a tak mě napadlo, že jí koupím předlohu nějakého obrázku a bavlnky. Právě bavlny jsou kamenem úrazu.

Co jsem tak koukal na interneu, tak bavlna a moulinka se liší, ale v čem je ten rozdíl? Co je lepší? Pak jsem si všiml, že i když je u produktu napsané moulinka, tak může mít různé výrobce. Např.

1. stoklasa.cz/...

2. dmc-vysivani.cz/...

3. megahracky.cz/...

Co by jste doporučili k vyšívání? Co jsem tak hledal, tak mi nejlepší přijdou moulinky DMC..., ale vůbec nevím...Je to tak?

Děkuji za reakci a předem se omlouvám za hloupou otázku...

doplněno 12.11.19 18:00:

Zapomněl jsem dopsat ostatní značky

DMC

Creatoys

Ariadna

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevyznáte se - neřešte :) Lépe řečeno řešte dárkovým poukazem, například

stoklasa.cz/...

waldes.cz/...

dumlatek.cz/...

nebo jí poukaz vytvořte sám, ať si vybere sama.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Máte moc šikovný nápad. Příze č.1 - (váš 1. odkaz) - jsou klasické bavlněné vyšívací, se kterými se dobře pracuje; v této nabídce jsou hodně veselé barvy. To 100 ks/8 m znamená, že je tu 100 barev a každé barvy je 8m. Tato nabídka je stejná, jako link č. 3 (MegaHračky), kde je vyšší cena, ale barvy jsou decentní. Každá barva tu je v několika odstínech, takže je možné vyšívaný vzor jakoby stínovat a celková výšivka působí jako plastický obraz. Možnost pod č. 2 nevolte, ten třpyt tu tvoří kovová nitka, která je tvrdá, trhá se a špatně se s tím pracuje. Navíc výsledná výšivka působí kýčovitě. Ale konečná volba je na vás. Tak ať dárek maminku potěší. Ida

hodnocení

2x

Prodávají se tzv. vyšívací sady. Jsou to předlohy obrázků doplněné příslušnými bavlnkami. Je jich ke koupi velké množství v různých velikostech a vzorech a také v různých cenách. Dají se koupit v textilních galanteriích, nebo na internetu. Mají tu výhodu, že není nutné vymýšlet odstíny barev a množství, které bude na výšivku potřeba. Podívejte se třeba tady: mojevysivani.cz/...

hodnocení

2x

Záleží na tom, na jaké plátno maminka vyšívá. A také, jaký steh používá. Podle toho vám prodavačka poradí, jakou bavlnku máte koupit. Možná, že byste se měla podívat na mamčinu sbírku bavlnek. A značku koupit podle ní. ;) Já jsem jednou koupila něco jako jutu, prý to je výstuha do saka a vyšívala jsem na ni, křížkovým stehem, štepovkami. Měli neuvěřitelnou škálu barev a já vyšila kosatce, podšila a byla z toho taška pro dceru.

hodnocení

2x

Nejlepší rada je, abyste koupil sadu. Jen bych ji pro jistotu neobjedávala přes internet, ale doma bych si zjistila maminčina nejoblíbenější témata a změřila průměrnou velikost už hotových obrázků. Pak bych vzala jeden obrázek do textilní galanterie na ukázku. Prodavačka by měla poznat druh tkaniny, způsob vyšívání i typ vyšívacích přízí. A pak bych přímo v té galanterii ze vzorníků vybrala vhodnou sadu. I galanterie objednává od výrobců. Cenově to bude přibližně stejné, když se k relativně levnějšímu zboží přes internet připočítá i poštovné.

alena18
hodnocení

1x

Líbí se mi Váš nápad na dárek a i samotný průzkum :) V bavlnkách se nevyznám ale za sebe bych nejspíš šla do těch na Stoklase, nejsou tak drahé a můžete k nim přidat i ten dárkový poukaz jak radí jedubabicka® :)

hodnocení

Dobrý den,

všem moc děkuji za rady.

Ještě, když dovolíte tak mně napadla jedna otázka. Na ruských stránkách jsem našel jeden hezký obrázek i s návodem. Bohužel je bez bavlnek. Na začátku návodu je nicméně stránka s legendou, která říká, které bavlnky jsou potřebné. U každé barvičky je napsané číslo. Bohužel tyto čísla se vůbec neshodují (resp. nic jsem pod ním nenašel) u bavlnek s DMC. Neznáte nějaký převodník těchto barev na klasické cz barvy, aby šli koupit např. na Stoklase nebo DMC?

Děkuji

Dárek - výběr bavlnek -vůbec nic o nich nevím

Bez značky původního materiálu budete těžko hledat - aspoň já ji tam nevidím. U popisu by uvedena být měla, podívejte se.

Nicméně tady krizekzakrizkem.webnode.c/... jsou vlevo nějaké převodníky a tady

nitka.cz/...

nabízejí "Pokud máte zájem o převodník barev z bavlnek Anchor nebo DMC - napište e-mailem čísla bavlnek a my Vám zašleme odpovídající odstíny Moulinek i s převodníkem."

A ještě jeden rucniprace.cz/...

Možná by vám ale na některém z odkazů, případně ve větší galanterii mohli poradit podle uvedených čísel v obrázku - přece jen znají systém číslování barev lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]