Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pečete kuře?

Od: babu odpovědí: 27 změna:
Jak dlouho pečete celé kuře bez nádivky a jak dlouho porcované? Je to do správného upečení stejná doba?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Peču kuře překrojené napůl. Do pekáčku nebo zapékací mísy, kterou přetřu olejem, nasypu nakrájené brambory /je lhostejné, jestli na kolečka nebo sousta/ posolím a na ně položím ty dvě půlky, posoleného kuřete. Kůží nahoru. Trouba na 180°C. Za půl hoďky, posypu kuře kořením a štětečkem přetřu tím, co se vypeklo, co je mezi bramborami. Nechám ještě cca 20 minut a je hotovo. ;)A když mám chuť, tak ještě pod ty brambory nasypu vymačkané kyselé zelí,které jsem pokmínovala.

doplněno 11.11.19 06:58:

A když chcete zahvězdit, s těmi bramborami dejte péci cibulky, žampiony, mrkev, klidně rajčata, celer. Posolit, posypat kořením, já mám ráda orientální.

Jak pečete kuře?
babu
hodnocení

Takhle jsem to taky odhadovala na max.hodinku, chtěla jsem to od zkušeného kuchaře potvrdit, aby to nebylo spálené, jinak to vždy průběžně kontroluji, ale obvykle čas moc nesleduji, takže díky :)
etana*

Až mi z té fotky tečou sliny po bradě:) Ano, je to výborné, to šťavnaté voňavé zelí dole, lehounce přismahlé. Na porcované kuře tak tři čtvrtě hodinky stačí a jen se rozsýpá, ale nepřipálí se, toho bych se nebála.

Taky to tak dělám, vždy hromady zeleniny, houby atd. Když mám více šťávy, přidám propranou rýži a to je pak fantazie, všechny chutě si natáhne do sebe.

Babičko, to je hezká fotka. Mám na tu dobrotu chuť. :)

hodnocení

2x
Chcete odejít a nechat zaplou troubu? Tak to by mě nikdy nenapadlo.
babu
hodnocení

Asi nemáte fungující časovač, který troubu spolehlivě vypne po uplynutí nastavené doby, ale já to používám jen občas, když musím odběhnout :)
Asi jste nikdy neviděla, jak hoří tuk. Prostě někdy se to vymstí. Časovač s tím nemá co dělat. Já vypinam troubu i když vyběhnu ven se psem na pár minut. Může se stát spoustu věcí, třeba ho srazí auto a budu pospichat na veterinu nebo se zasekne klíč v zámku. Atd..
Navíc se ptáte, jako kdybyste kuře dělala poprvé v životě.
babu
hodnocení

Štíre, peču občas, ale jak už jsem se zmínila nesleduji moc hodiny a když je maso pod víkem skoro nic nehrozí. :)
Sousedka taky zapla pračku a odjela, protože si myslela, že nic nehrozí. Jen jí vypadla hadice z odpadu, nic víc. Voda tekla celý den pode dveřmi po schodech dolů, no prostě paráda
babu
hodnocení

Moc strachu škodí víc :)
Když je to dům, tak je to vcelku jedno. Shoří maximálně jeden barák. Ale když jedna pračka vyplavi vše pod sebou nebo vedle sebe, tak to už je na zabití.

kuchar
hodnocení

1x

peču tak dluho,dokud není upečený

babu
hodnocení

Njn, potřebuji odejít a chci proto nastavit časovač, takže cca kolik?
kuchar
10.11.19 18:44

80 minut

fajnsmekr
10.11.19 18:50
120 minut
babu
hodnocení

To už by bylo spálené *sok*

Babu nesmysl.moje někdy péče i 4 hodiny,jen se k závěru musí hlídat výpek,aby nezůstal jen tuk. Samozřejmě se musí dát nižší teplota než na hodinu pečené kurča.

hodnocení

1x
Taky záleží na váze a původu kuřete. My měli loni brojlery ve volném výběhu a ty potvory narostly i přes 4kg a houževnatý byly jako starý kohout. To se peklo jako husa 3-5 hodin nebo půl dne v pomalým hrnci. Pak to ale bylo masíčko bez kobkurence.

lidus*
hodnocení

1x

Naporcované, podlité vodou a s kouskem másla asi 40 minut, pak potřu medem smíchaným s grilovacím nebo bylinkovým kořením, trochou výpeku na rozmíchání a vypnu troubu. V plynové to došlo tak akorák ale v elektrice se musí pohlídat, ta hřeje déle. Kuřata kupuji 1.30 +-. Domácí brojler to je sázka, záleží jak ho chováte, v kleci, pak to jde rychleji než brojler vyběhaný na dvoře.

hodnocení

0x

Jednoduše na soli, 90 minut. *palec2*

recepty.cz/...

deset
hodnocení

0x

Hodinu a půl, aby maso bylo pěkně propečené, né houževnaté, tuhé. Ale myslím, že ne každá troba peče stejně.

mtan
hodnocení

0x
Porcované i celé, do skleněné zapékací mísy, volná místa vyložit cibulí nakrájenou na půlky, nebo čtvrtky, dle velikosti, všechno posolit, cibulky více, okořenit grilovacím kořením na kuře (když má koření většinou svoji sůl, tak přisoluji méně). Do půlky mísy naplním vodou, přiklopím víkem, trobu na 180 stupňů. Peču hodinu, pak odebrat víko, polít kuře tou vodou (už je pěkně zbarvená). Pak peču 20 min, zase polít, pak opět 20 min, zase poliju a dopeču 10 min. Výsledek? Krásně křehké a šťavnaté kuře, naprosto luxusní křupavá kůrčička, a super šťáva na polití brambor plus rozpadající se cibulky, které jsou prostě boží...
babu
hodnocení

Díky všem za návody, je zajímavé jak se časy liší, ale mně ta max.hodinka úplně na kuře stačí. Nezkoušeli jste to někdo udělat v papiňáku a dopéct do křupava?
lidus*

Moje tchýně šetřila a tak vařila kuře v tlakáči a z vývaru udělala polévku a pak kuře dopékala. K jídlu to sice bylo ale do dobré polévky a pečeného kuřete to mělo daleko.

hodnocení

0x

Peču v horkovzdušné troubě a vždy je výborné. Čas jsem nikdy moc nesledovala, také podle toho, jak pospíchám a jakou nastavím teplotu, také záleží na velikosti kuřete. Když je dost času, pecu mírně a delší dobu, tak dlouho, až je krásně 4někké, na pohled zlatavé, kůrčička křupavá. Když spěchám, dám třeba teplotu na 180 a za 3/4 hodiny je hotové, at pomalu nebo rychle, vždy je dobré a štavnaté.

hodnocení

0x

Dobrý den. Já ho dělám přesně hodinu, ale na točícim grilu v troubě. Je krásně dozlatova a propečené. V troubě záleží na tom, jaká se dá teplota. Ale řekl bych tak 70- 80 minut vcelku. Už je to nějaký měsíc co jsem ho pekl klasicky v pekáči, ale trvalo to trochu déle než na tom grilu. Pokud bych pekl kuře naporcované, nebo jenom stehna, tak by to ani hodina nebyla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]