Nejste přihlášen/a.
Peču kuře překrojené napůl. Do pekáčku nebo zapékací mísy, kterou přetřu olejem, nasypu nakrájené brambory /je lhostejné, jestli na kolečka nebo sousta/ posolím a na ně položím ty dvě půlky, posoleného kuřete. Kůží nahoru. Trouba na 180°C. Za půl hoďky, posypu kuře kořením a štětečkem přetřu tím, co se vypeklo, co je mezi bramborami. Nechám ještě cca 20 minut a je hotovo. A když mám chuť, tak ještě pod ty brambory nasypu vymačkané kyselé zelí,které jsem pokmínovala.
A když chcete zahvězdit, s těmi bramborami dejte péci cibulky, žampiony, mrkev, klidně rajčata, celer. Posolit, posypat kořením, já mám ráda orientální.
Až mi z té fotky tečou sliny po bradě Ano, je to výborné, to šťavnaté voňavé zelí dole, lehounce přismahlé. Na porcované kuře tak tři čtvrtě hodinky stačí a jen se rozsýpá, ale nepřipálí se, toho bych se nebála.
Naporcované, podlité vodou a s kouskem másla asi 40 minut, pak potřu medem smíchaným s grilovacím nebo bylinkovým kořením, trochou výpeku na rozmíchání a vypnu troubu. V plynové to došlo tak akorák ale v elektrice se musí pohlídat, ta hřeje déle. Kuřata kupuji 1.30 +-. Domácí brojler to je sázka, záleží jak ho chováte, v kleci, pak to jde rychleji než brojler vyběhaný na dvoře.
Peču v horkovzdušné troubě a vždy je výborné. Čas jsem nikdy moc nesledovala, také podle toho, jak pospíchám a jakou nastavím teplotu, také záleží na velikosti kuřete. Když je dost času, pecu mírně a delší dobu, tak dlouho, až je krásně 4někké, na pohled zlatavé, kůrčička křupavá. Když spěchám, dám třeba teplotu na 180 a za 3/4 hodiny je hotové, at pomalu nebo rychle, vždy je dobré a štavnaté.
Dobrý den. Já ho dělám přesně hodinu, ale na točícim grilu v troubě. Je krásně dozlatova a propečené. V troubě záleží na tom, jaká se dá teplota. Ale řekl bych tak 70- 80 minut vcelku. Už je to nějaký měsíc co jsem ho pekl klasicky v pekáči, ale trvalo to trochu déle než na tom grilu. Pokud bych pekl kuře naporcované, nebo jenom stehna, tak by to ani hodina nebyla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.