Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pubické chloupky tak brzy?

Od: klientka odpovědí: 6 změna:

Je možné, aby vnukovi v 10,5 letech již začaly růst pubické chloupky? Nedávno jsem si toho všimla.Vnuka nechci deprimovat, ale zdá se mi to brzy. Jinak je v pohodě a dětský a kolem "pindíku" už po stranách viditelný porost. Snacha to neřeší, mě se to zdá zvláštní. Máte to někdo v rodině podobné?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nic zvláštního na tom není. Stejně nejste schopna to ovlivnit. Snacha to správně neřeší, zachovejte se jako ona.

hodnocení

2x
Je to normální. Za předčasnou se puberta označuje, pokud se sekundární pohlavní znaky (ochlupení, u holek růst prsou) objeví před osmým rokem. Po desátém roce je to zcela v pořádku. Vývoj dětí se urychlil, moje babička menstruovala od patnácti, mamka od třinácti a já od dvanácti let. I s vyvojem kluků to tedy bude podobné.

lidus*
hodnocení

2x

Zvláštní to není, neřešte to. Jedna holka v 11 menzes, další v 16 a nic zvláštního na tom podle lékařky není. Pokud by se chlapec sám ptal, vysvětlete mu, že dospívá v muže.

Chtěla jsem napsat podobně. Moje teta, která byla ročník 1946, dostala menzes v necelých 11 letech a myslela si, že umírá. Bylo to ve škole, doma nikdo nebyl, tak ji vzala spolužačka k sobě a její matka jí vše vysvětlila. A naopak moje mamka měla kamarádku, která ještě v 16 letech nic. Dostala to, až jí bylo téměř 17 let. Jinak v pohodě. Kdysi se prostě neřešila spousta věcí, dnes se nad vším přemýšlí do aleluja.

hodnocení

1x

Je to normální. A co je vám vůbec do toho? Nechte péči na jeho matce.

holatko
hodnocení

1x
Je lepší mít v 11 chlupatý péro a masturbvat, než v 15 s holým pindíkem být terčem posměchu spolužáků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]