Nejste přihlášen/a.
Je možné, aby vnukovi v 10,5 letech již začaly růst pubické chloupky? Nedávno jsem si toho všimla.Vnuka nechci deprimovat, ale zdá se mi to brzy. Jinak je v pohodě a dětský a kolem "pindíku" už po stranách viditelný porost. Snacha to neřeší, mě se to zdá zvláštní. Máte to někdo v rodině podobné?
Zvláštní to není, neřešte to. Jedna holka v 11 menzes, další v 16 a nic zvláštního na tom podle lékařky není. Pokud by se chlapec sám ptal, vysvětlete mu, že dospívá v muže.
Chtěla jsem napsat podobně. Moje teta, která byla ročník 1946, dostala menzes v necelých 11 letech a myslela si, že umírá. Bylo to ve škole, doma nikdo nebyl, tak ji vzala spolužačka k sobě a její matka jí vše vysvětlila. A naopak moje mamka měla kamarádku, která ještě v 16 letech nic. Dostala to, až jí bylo téměř 17 let. Jinak v pohodě. Kdysi se prostě neřešila spousta věcí, dnes se nad vším přemýšlí do aleluja.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.