Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menstruace bez krve-těhotná

Od: kler odpovědí: 11 změna:
Dobrý den mám dotaz.. už je to šestý den co cítím jakobych měla menstruaci.. stejně bolesti, tlaky v podbrisku, bolest prsou a nevolnost stejně jako při každé mé menstruaci
S přítelem spolu spime jen s kondomem kvůli tomu ze nemůžu brát antikoncepci a já mám z těhotenství velký strach protože mi je teprve 17,v tomhle jsem opravdu zodpovědná a dítě nechci ještě sakra dlouhou dobu
Přesto jsem si ale četla stejné příznaky a všechny ženy tam psaly že byly těhotné takže začínám stresovat.. je možné že můžu být těhotná?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Veďte si poctivě menstruační kalendář včetně měření bazální teploty ráno, zapisování stavu čípku a hlenu. Tak budete vědět, jestli proběhla ovulace a kdy, klesající teplota také ukáže příchod menstruace no a zvýšená teplota 18 dní po sobě značí prakticky vždy těhotenství. Taky se můžete i když jinak používáte kondom v době ovulace styku vyhnout nebo antikoncepci znásobit třeba kromě kondomu ještě spermicidem, přerušovanou souloží. Když nevíte, jestli jste těhotná, proč si neuděláte test? Však stojí pár korun a mají ho všude, falešně pozitivní bývá málokdy. Takže stačí v den vynechané menstruace udělat test a hned víte, na čem jste.

hodnocení

1x

Těhotenský test se dělá nejdřív jeden den po vynechání očekávané menstruace. Já na tvém místě (kdybych měla trombofilii) bych určitě do žádné hormonální antikoncepce nešla, ani do té pro kojící ženy. Samozřejmě gynekologovi na tom až tak moc nezáleží (ten má z předepsané antikoncepce taky profit) a nějak si to obhájí. Navíc v 17 letech... Hormonální antikoncepce se bere když má žena opravdu trvalý vážný vztah a ne v 17, kdy dneska máš přítele a za 2 měsíce už ho mít nebudeš, protože se zakoukal do spolužačky.

Kondomy jsou v pohodě a je to bezpečná ochrana, pokud jsou používány správně. Případně pokud má někdo opravdu velký strach z otěhotnění, tak by neměl pro jistotu souložit vůbec. Myslím, že i v 17 letech je na sex ještě dost času a klidně bys i v tomto věku ještě mohla být panna. Docela by mě zajímalo, co ti na to říkají rodiče, že budeš v 17 letech s trombofilií brát hormonální antikoncepci. A co ten přítel? Tomu je jedno, že máš nějaký zdravotní problém a budeš přesto do sebe cpát nějaké hormony, hlavně že on nebude muset používat kondom?

kler
hodnocení

Děkuji za rýpání jsem hned šťastnější
Gynekolog mě dostatečně varoval a o všem takovém informoval,co se může stát
Co se týče přítele tak spolu jsme už přes rok a začali jsme spolu spát teprve nedávno. Antikoncepci bere spousta lidí v mém okolí a dokonce ani s nikým nespí tak opravdu nechápu proč mate problém, co vám tak vadí? Je tady nastolené téma o tom že kondom být 100% nemusí
Každý má jinou potřebu sexu v jiném věku.. někdo v 15 někdo v 18 a někdo klidně ve 23 letech, tak bych byla ráda kdybyste tady nepoukazovala na to že je mi 17 a mohla bych být panna
Mým rodičům je opravdu jedno jestli budu nebo nebudu brát hormonální antikoncepci, je mnohem horší být těhotná( s mými cíly-zajistit peníze a až pak mít rodinu ne děcko v 17)
A co se tyče přítele ten z toho mého nápadu zrovna nadšený není ale je to moje zdraví a moje věc, mě samotné z neznámého důvodu vadí kondom netuším proč zkratka mám nějaký blok a nechuť k tomu
Ale MOC DĚKUJI za RADU!
floro*

Antikoncepce je mor dnešní doby. Ano, je zcela normální, berou ji téměř všechny ženy, Ale spousta žen ji přestává užívat. Už se začíná zjišťovat, že ona to zas taková výhra není. V kostce: jedná se o umělé hormony, které uměle navozují nějaký pseudocyklus ženského těla. A to právě v nejdůležitějším období života, tzn. v období vývoje a dozrávání rozmnožovacího systému žen. Klinické studie a testy se dělají na pár let, nikdo nestudoval dlouhodobé užívání. A to právě testuje naše generace. Naše generace, která je promořená rakovinou rozmnožovacích orgánů, neplodností.

Opravdu si hormonální antikoncepci rozmyslete, zjistěte si informace ze všech stran, ne jen z pozice doktora a běžného okolí. Dneska v době internetu se ani nemusíte zvednout ze židle, všechno zjistíte z pohodlí domova.

hodnocení

0x

Ano, může se stát každá anitkoncepce má nějaké to minimální % selhání. Viz. wiki: cs.wikipedia.org/...
Každopádně ta šance že se zadaří je mizivá. V tvém věku to můžeš mít posunuté, stres nemoc ap.

Zkus probrat se svým doktorem nějaké jiné možnosti antikoncepce.. (např. nitroděložní tělístko... ) je tam daleko menší pravděpodobnost početí a myslím si že to za ty nervy nestojí.

kler
hodnocení

Bohužel jsem to s mým doktorem už řešila-tělísko,ale nedávno jsem měla cystu na vaječníku a kdyby se mi náhodou udělala znova s tím tělískem byl by malér. Proto mám zkusit antikoncepci pro kojící ženy, ale čekám právě na danou menstruaci abych ji mohla vyzkoušet

joudis*
hodnocení

0x

Raději k lékaři a prohlídka, čím dříve tím lépe. Dopurucuji kouknout na antikoncepční kroužek měl by vám vyhovovat a hned při prohlídce pripadne zažádat o recept at jste pro příště v klidu ...;)

kler
hodnocení

Říkám si že bych ke gynekologovi zašla, ale až příští týden ať tam nejdu zbytečně

hodnocení

0x

Dobrý den. A pro svůj klid - nenapadlo Vás koupit si a udělat doma těhotenský test? Následně se pak s gynekologem poradit o vhodné formě antikoncepce..Nemá smysl se stresovat, když zde možnosti, jak zabránit početí, jsou.

doplněno 06.11.19 13:48:

Test si můžete udělat klidně již nyní.

kler
hodnocení

Těhotenský test by se měl dělat až po 14-ti dnech myslím ne? Pardon nejsem si jistá
Ono je to teď 10-12 dnů od posledního styku takže se ptám jestli je to vůbec možné protože mi kondom zatím přišel jako nejlepší varianta. Teď čekám na vymodlenou menstruaci abychmohla začít brát antikoncepci pro kojící ženy, která je více ohleduplná co se tyče mojí trombofilie
kler
hodnocení

Aha moc děkuji dneska pro nej skocim a ráno zkusím. Nevím někde jsem to slyšela že až po 2 týdnech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]