Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narkóza x rané těhotenství

Od: collby odpovědí: 10 změna:
Vím, že dotaz patří lékaři a zeptám se, pokud to bude aktuální. Nicméně předběžně by mě zajímaly odpovědi laiků. Jdu na operaci, 6 týdnu předem jsem musela vysadit antikoncepci. V neděli jsme s partnerem souložili a kondom se protrhl. Podle všech výpočtů mám akorát plodné dny a největší pravděpodobnost oplodnění. Na operaci jdu ve čtvrtek. Případné děcko by nebylo plánované, ale rozhodně by nebylo nechtěné. Zajímá mě, zda narkóza v tomto velmi raném stádiu "ničeho", maximálně "pár buněk" může případné těhotenství a plod nějak ovlivnit? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, to tak přece nemusí být, že se protrhl kondom a hned byste otěhotněla?

A operace se případně nedá odložit?

To musíte fakt konzultovat s lékařem, tady si přečtěte, doporučují výkon provést po prvním trimestru, nebo epidurál.

babyweb.cz/...

collby
hodnocení

Vím, že nemusím být těhotná. Ptám se coby kdyby. Na operaci čekám skoro 3/4 roku - najít termín kdy je volno, nejsem nachlazená popř nemám menstruaci není úplně jednoduché. Tedy odložení nepřipadá v úvahu.

floro*
hodnocení

0x

Čistě teoreticky v tak ranné fázi těhotenství není plod spojen s vámi, volně pluje v děloze než se začne hnízdit ve sliznici a tvořit placentu, chvíli to trvá, tudíž by to nemuselo vadit.

collby
hodnocení

Děkuji i Vám za Vaši odpověď. Takto jsem uvažovala také, že po 4 dnech to ještě v podstatě není "nic". Samotné uhnízdění vajíčka do dělohy by bylo někdy po týdnu ... Asi dám na odpověď níže a zkusím se zeptat anesteziologa nebo cinknu k paní doktorce na gynekologii

etana*
hodnocení

0x

Tohle je fakt těžké dilema. Když o svém podezření řeknete anesteziologovi, s velkou pravděpodobností doporučí počkat s operací, až budete vědět, zda jste či ne, což nechcete a zcela to chápu. Když mu to neřeknete, budete se bát o mimino. Asi bych mu to řekla, i když nemyslím, že by to mělo negativní vliv, je fakt brzo a bezpochyby se takhle uspávají tisíce žen, které netuší, že jsou v tom a musí na operaci.

collby
hodnocení

Děkuji. Samozřejmě bych nic neriskovala když bych už měla první náznak vynechání menstruace atp. Ale vzhledem k tomu že nic nevím a do zítřka vědět nebudu to nechci odkládat proto, že možná... Problémy které mám jsou dost obtěžující a opravdu nechci čekat dalšího půl roku. Právě si říkám, že většina žen asi ani přesný termín početí nezná a tedy by toto nemohly řešit.
etana*

Rozumný názor. Tak to zítra absolvujte co nejlépe a držím vám palce, ať vaše potíže skončí. Vloni jsem takhle čekala na operaci páteře a ta úleva hned po výkonu byla fantastická (a nadšení trvá dodnes). Dejte pak vědět, že jste v cajku.

collby
hodnocení

@etana Moc Vám děkuji za Vaši účast a zájem!
collby
hodnocení

@etana Dobrý den Etano, jen dávám vědět, že jsem po zákroku a v pořádku. Nakonec jsem konzultovala s gynekolozkou která doporučila operaci podstoupit.
Ještě jednou Vám děkuji za Váš zájem a přeji Vám hodně zdraví a jen vše dobré
etana*

Bezvadná zpráva, díky za ni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]