Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvou nasi svatby je cervena

Od: teti odpovědí: 15 změna:
Dobry den, dostala jsem oznameni a pozvanku na party pro pratele. V pozvance se pise, ze barva jejich svatby je cervena. Mam to brat tak ze se odeme ocekava, ze prijdu v cervenych satech? Kdyz cerveny saty nemam, neslusi mi je špatne prijit v jine barve? Nikdy jsem se s tim nesetkala takze fakt nevim, proc to tam je napsane a co si pod tim mam predstavit.
doplněno 05.11.19 13:59: Dekuji za reakce. Nakonec jsem koupila cervene rovne strizene saty. Mam samy ackovy a rovny jsem chtela, ale zadny se mi nezamlouvali. Na to si vezmu bile bolerko a lodicky a budu doufat, ze neumrznu preci uz je chladneji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cokoli červeného bude zúčastněné spojovat. Neočekává se červené oblečení a nepochybuji, že zde bude početná skupina lidí, kteří červené oblečení mít nebudou a dost pravděpodobně někteří nebudou mít červeného nic.

teti
hodnocení

Dekuji za odpoved. Stale ale tapu, nejspise to nebudu tak resit, ale nerada bych urazila, prisla si nevhod

hodnocení

2x
Měla by jste se jejich přání přizpůsobit. Vas napad se šaty byl správný. Ovsem pokud je pouze uvedeno " barva svatby červená " ,tak to hrotit nemusíte. Kdyby chtěli mít svatební hosty v červeném a lpeli na tom,tak to napíší jinak- ve stylu jako se píše na pozvánky akcí důležitějšího rázu- dress code. Také je velmi důležité aby jste ladila se svym doprovodem- pokud je. Barevné ladění na fotkách vypadá velmi pekne,vysledny efekt neni "kazdy pes,jina ves". Jinak jak zde jiz bylo řečeno, klidně i červená bluza,červené doplňky.. take jde o to,zda stejne oblečení budete mit i na party ci ne, nebo na jakem místě se konna obřad ,pripade v jakém duchu se ponese party.
teti
hodnocení

Protejsek to ma jednoduchy bude mit motylka coz nejspis cervenyho motylka/kravatu bude mit kazdy chlap. Obrad je na zamku (nevim jestli uvnitr nebo venku, party pak v kulturnim dome (jeden velky sal)
Myslím ze dost mužů bude mít červenou košili. Ale tedy zámeckému prostředí přizpůsobte váš outfit. Delku šatů resit dle mého, az tak moc nemusíte. Jen aby nebyly uplne mini.take ovsem zalezi na vašem věku. Myslim ze by vypadali pekne i šaty v barve ecru plus k nim červené doplnky.

lidus*
hodnocení

2x

Nezlobte se ale je to šílený nápad, akce Červená Karkulka. Vemte si tenký červený šál, šátek, kolem krku a je to dostatečné. Zeptejte se jak to řeší ostatní nebo jak si to nevěsta představovalo. Copak i ona se vdává v červené a ženich rovněž?

hodnocení

2x

Před časem se zde na poradně objevil podobný dotaz. Pravděpodobně byl tehdy požadavek na jednotnou barvu oblečení špatně formulovaný, vyznívalo to, že všichni musí přijít v šedém. Od té doby jsem pochopila, že se asi jedná spíš o doporučení a nejedná se o celé šaty, ale jen nějaký doplněk. Přesto se nevěsty nebo nějakého dalšího svatebčana pro jistotu zeptejte.

Doplněk v doporučené barvě znamená, že chcete nevěstu potěšit. Požadavek na případné zakoupení nových šatů v barvě svatby by byl neomaleností.

Nejmladší generace se zřejmě v nových svatebních zvyklostech orientuje. Pro ty starší by bylo vhodné uvádět na pozvánkách jednoznačná slova: Uvítáme alespoň část oblečení nebo doplňků v barvě X. .

Ano prave ze se to dnes tak dělá. Přání nevěsty by se melo plnit,pokud je to c silách pozvaneho. Kdyz si přeje, abyste měli cervene šaty,tak by se ji to mělo splnit.ovsem vetsinou sama nevesta a ženich jsou odeni do uplne jine barvy ( sladene ale s cervenou),aby se odlišili od ostatních hostů na první pohled.

Denny - a jsme zase u toho. Sice to píšete podmiňovacím způsobem, ale píšete o celých šatech. Nepíšete o šátku a kabelce. Já bych pak nevěděla, jestli jsem pozvaná já-osobnost, nebo já-věšák na červené šaty. Cítím v tom velký rozdíl.

lipanek
hodnocení

0x

Celé, červené šaty bych si nebrala. Ale spíše červené doplňky.

Možná i červenou halenku a černou /bílou/ sukni, bílý pléd nyní. Červené lodičky.

Nebo jenom červenou kabelku, nebo mašli /ozdobu/ do vlasů. Pokud bude svatba v létě, tak jemně květované letní šaty, kde bude nějaké červené kvítko.

V zimním období asi červené sáčko a je docela možné, že toto zvolí více dam.

Je to party, tak vesele, nebýt ve stresu.

doplněno 04.11.19 17:08:

Červená na svatbě bude hlavně v dekoraci /prostírání/ květiny a červená kytice nevěsty, vývazek - rudé kvítko v klopě., dort apod..

Podívejte se na červená svatba na Google. Vy ale nejdete přímo na svatbu, a na rozlúčku, ne?

google.com/...

teti
hodnocení

Puvodne jsem mela vymyslene cervene saty, cerne lodicky a bile sacko, ale cervene saty koukam vsude po vietnamcich a na vyber nemaji skoro zadne. Trosku jste me uklidnila, ze byt nemusi, ale i tak mam trosku strach aby se to odeme neocekavalo a ja pak neurazila nevestu.
lipanek

Na svatbu bych svatební dar zabalila do červeného papíru, případně alespoň červenou mašli. Jinak, abyste nebyly všechny ženy celé v červeném, jak Červené Karkulky. *smich*

teti
hodnocení

Jdu na obrad, pak domu a pak vecer na party, kterou maji pro kamaradi.
Svatebni dar bude do barvy cervene

diko
hodnocení

0x

Připnula bych si něco červeného /brož/ na šaty, nebo něco červeného do vlasů. Určitě by jste tam vypadali divně, kdyby všichni přišli v červených šatech. To by vypadalo jako sjezd komunistů.

lucie*
hodnocení

0x

Chodila jsem fotit svatby, takže mě to nepřekvapuje...dělá se to.

Chápu,že nechcete kupovat nový šatník, ale dodržení dekoru by od Vás bylo nejen slušné, ale určitě potěšíte. Nejen, že to bude paráda na fotkách, fakt to vypadá hned lépe, ale i celkový estetický pohled bude supr.

Můžete obejít outlety nebo sekáče , tam je sousta krásných šatů a neutratíte moc. Taky můžete volit své šaty, nějaké neutrální (béžová, bílá, hnědá, modrá, žlutá,černá) a k nim nějaký výrazný doplněk v červené barvě (šál, výrazný šperk, korále, lodičky, bolerko, květiny do vlasů, čelenku do vlasů, pásek, kabelku...) a nejlépe něco v čem se budete i fotit...takže červený kabát který odložíte nevolte:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]