Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mateřské znaménko - zhoubné x nezhoubné?

Od: sisaalisa odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, připadám foto, na kožní se objednám tento tyden, ale mám plašit?
Znaménko už nějakou chvíli mám, nezvětšuje se, není vyvýšené ani nekrvaci, neboli.. nějakou dobu už ho mam. Je hladké. Jedině, co mě zaráží, je barva. Díky.

Mateřské znaménko - zhoubné x nezhoubné?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Tuto záležitost jsem už si odbyl.Není potřeba se znepokojovart,na kožním se odebere vzorek tkáně,(biopsie) ta se zanalyzuje a za týden až 14 dní bude jasno,pokud výsldek bude maligní,jde o zhoubný nádor.U kožních impaktů se po chirurgickém odstranění obvykle už maligní nádor nešíří.Pokud půjde o benigní,tak se není čeho bát.Po odstranění maligního tělíska se dostavuji ne pozorování na kožní každěho půl roku.

JABRAKA

figurek*
hodnocení

2x

ale klid. K panice není důvod, protože všelijakých pih je prý asi šedesát druhů. A kdyby se přece jen jednalo o potenciálně problémové znaménko, na chirurgii vám jej vyříznou. Tenhle zákrok se dělá ambulantně, pod místním umrtvením a necítíte skoro nic. Klidně se můžete i dívat.

sisaalisa
hodnocení

Mě zaráží ta barva akorát.. nikdy jsem to neviděla, myslíte že je ok tedy? :)

sisaalisa
hodnocení

Děkuji oběma

hodnocení

0x

No, znaménka je samozřejmě dobré si hglídat, ale teď jste objednaná , takže si to hlídáte. A ono varovné je zejména znaménko, které nečekamně začne měnit velikost či podobou, takže to není cáš případ. Necytahujte kalhovy, brod je ještě daleko.

sisaalisa
hodnocení

Mě právě jediný co zaráží jak je to strakatý, jiné problémy s tím nejsou :)

kami*
hodnocení

0x
Mě na mém těle na kožním lékařka říkala: "Z téhle pihy může vzniknout rakovina, z téhle.. Můžu vám je odstranit. Pokud se ale nezvětšují, nemění tvar jako tady na fotkách, stačí je hlídat. Tahle vysoká plastická je stařecká piha. Ty mohou úplně měnit tvar, ale zase z nich nebude rakovina."
Nenechala jsem si vyříznout nic, nic se nemění. Jen ta stařecká ano, ale už mne neděsí. Tak když se tvar nemění u Vašich pih, tak to asi nebude problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]