Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní oblečení prvňáčka

Od: tarantule1 odpovědí: 28 změna:

Dáváte už dětem zimní bundu a čepici do školy? U nás bylo ráno mínus 5 a i odpoledne nic moc teplo a děti chodí ven se družinou na 2 hod. Mám už dávat zimní oblečení nebo ještě počkat? Dohlídnou na děti družinářky, když jdou ven aje zima, zda jsou dost oblečeny ( čepice rukavice)? A jak řešíte v zimě kalhoty, nechávají si děti punčochy ve třídě nebo si je převlíkají?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maci
hodnocení

3x
Náš zatím nosí slabší bundu a čepici. Rukavice a nákrčník ještě ne, ale je už třeták. Punčocháče až když mrzne i přes den.
Ve třídě si je nechává a nepřevléká se. V případě extrémního mrazu si bere ještě oteplováky přes džíny.
tarantule1
hodnocení

A není mu v nich ve třídě teplo?

maci
Oteplováky si ve škole pochopitelně sundavá, punčocháče si nechává, kromě dní kdy mají ráno sportovky, kdy si je obleče až zas ve družině . Kdyby mu v nich bylo teplo, tak si je ráno může sundat. Ve skříňce má pak ještě tepláky (v zimě zateplené kalhoty) na ven, jinsk prijde jako prase. Termospodky moc nechce, prý ho škrábou, když je má celý den.
rhg
Ve škole už děti punčocháče nenosí.
tarantule1
hodnocení

To jako vůbec, Ani když dojíždějí? A já už je nakoupila.:(

id
hodnocení

3x

Snacha to vyřešila následovně. Synek je také prvňák, chodí v klasických kalhotách / riflích (nezateplených) a našila mu ze šusťákoviny jednoduché kalhoty v pase do gumy, které si natáhne na rifle. Respektive si je ráno oblékne a ve škole v šatně sundá a nechá v šatně jako bundu, čepici.

tarantule1
hodnocení

A tak chodí i ven se drůžinou?

id

Je jedno zda jde ven ze školou či s družinou, když je zima či bláto, natáhne si na kalhoty šusťáky. Má je přeci nestále k dispozici v šatně u bundy. Snacha našila čtvery šusťáky a dnes říká, že zbytečně. Stačí dvoje. I když je večer přemáchne, tak ráno jsou suché.

Tomu prvňákovi musíte trochu radou ráno pomoct. Pepíku, dnes bude celý den škaredě, tak si nezapomeň na kalhoty natáhnout šustky ... a podobně. Musíte sledovat a předpovídat počasí.

id

Jen doplním, punčocháče nenosí už moc dlouho. Když je velká zima vezme si pod rifle termo prádlo a na rifle oteplováky. To se ale bavíme o mínus 15 a výš. A to ještě musí foukat vítr.

lucie*
hodnocení

2x

Moje děti nosí zimní věci už měsíc:-Dmám je naučené jako sebe, rukavice už týden a čepice nosíme taky od září...jak se starají družinářky je asi individuální. To se budete muset poptat jich při vyzvedávání dětí.

doplněno 31.10.19 17:06:

Jak už je kolem nuly nosí legíny a na nich "hrubší flees.tepláky" ty pak sundají a fungují tam v těch legínách. Prostě dvě vrstvy...ovšem děti to musí znát samy, některé učitelky, družinářky atd. to prostě berou po svém. Já třeba nemusím čepice, děti nosí spíše kukly, protože čepice jsou pořád nakřivo, otáčí se*ee*kukla sedí a jak je moc zima, dají si kapuci. Na podzim taky preferuju kapuce, ta aspon drží na místě.

tarantule1
hodnocení

Já si právě říkám, co pak budou nosit až bude -minus 20 přeci nebudou nosit kombinézu. A punčochy řešíte jak?

lidus*
hodnocení

2x

Obě vnučky nosí legíny a na ně zimní kalhoty, ve školce i ve škole, svlíknou kalhoty a mají legíny, pokud je odpoledne hezky, neoblečou kalhoty. Čepice nosí ale ne zimní, rukavice zatím ne. V naši MŠ mají děti oblečení na ven jiné než to co v něm příjdou, učitelky dohlídnou. V ZŠ tak to u nás nedohlíží nikdo od 1 tř. , je na vás, vysvětlit dítěti, jednoduše, obleče se jako kamarádi. Vnučky jsou vedené k tomu aby si sami vybraly oblečení, jen se koriguje aby náhodou nechtěla ta mladší v zimě krásné ale letní šaty a k nim zimní bundu.

tarantule1
hodnocení

Ve školce jsme to talky tak řešili že kalhoty svlíkl a zůstal jen v punčochách ale ve škole to už asi u kluka nejde.

lidus*

Dnes i pro kluka koupíte legíny co vypadají jako rifle akorát jsou tenší a do gumy v pase.

tarantule1
hodnocení

Nevím, ale legíny nebo tepláky mi do školy nepřijdou vhodný. Legíny klidně, ale pro holku.

lidus*

V čem chodí ostatní děti? Punčocháče ty zas neznají naše holky.

lucie*

Ano mé kluci taky nosí legíny "alá rifle" a seknou jim. Z KIKu mají i zateplené "riflové"legíny...ovšem chápu, že to jde jen do určitého věku a tělesných proporcí chlapců. Ti moji malí kluci mají nohy a tělo jak Alan Delon za mlada*smich*takže jim to sluší

tarantule1

legíny "alá rifle" myslíte džegíny? Syn je dost hubený tak nevím jak by v nich vypadal.

lucie*

...však já mám děti taky hubené a ty legíny / džeginy nejsou obepnuté, mají je celkem volné, takže to nevypadá nijak divně. Taky záleží jaké- z KIKu zateplné jsou užší, ale vypadají v poho a z Lidlu je mají zase volnější.

maci
Riflové leginy jsem u kluků ještě neviděla. Ve škole už sichni kluci punčocháče i leginy nosili pouze pod kalhoty.

georgi
hodnocení

2x

Bože, -5 st. a vy se ptáte, jestli dát dítěti zimní bundu. I dospělí v tomto období chodí už v zimních kabátech a čepici.

tarantule1
hodnocení

Právě přes den bylo minulý týden ještě teplo, tak jsem nevěděla. Tento týden jsem mu už dala teplou bundu i čepici. Pod kalhoty zatím nic.

tarantule1
hodnocení

Jak je to tedy s těmi punčochami? Vážně už děti na základní škole punčochy nenosí a i kluci nosí džegíny?

maci
Já třeba punčocháče dávám a kamarádka taky, ale hodně dětí nosí různé leginy a kamaše. Zda nosí punčocháče nebo legíny je vcelku jedno, obojí vypadá podobně a s ponožkou se ani nepozná co je co. Celkově je nosí děti méně než ve školce. Většinou pokud jezdí autobusem nebo jsou po nemoci, ale když jsou pořádné mrazy tak je mají vsechny děti.

id

Proč mu nekoupíte za stovku termo prádlo? Těch dět,í co mají ve škole klasické punčocháče napočítáte v první třídě na prstech jedné ruky. V druhé už ani to.

maci
Rozhodně nemám pocit, že děti na prvním stupni nosí pouze termoprádlo. Hodně dětí punčocháče nosí. Starší děti pak do školy nenosí uz nic pod kalhoty, ali mimo školu jo,jinak by se neprodávaly.
id

Nemám na mysli jen termoprádlo. Jen jsem dodala další možnost když nevyhovují legíny, kamaše a podobné, co psali jiní rádci.Variant je více než punčocháče pro smích kamarádům.

Když si ve škole vysleče punčocháče, tak mu zase budou chybět ponožky ke kalhotám. Je to nepraktické, pokud na mysli nemáte punčocháče bez šlapek.

maci
U nás děti ve druhé, třetí třídě opravdu neřeší kdo má punčocháče s ťapkou a kde bez ťapky. Problém je u starších, kte ti co to mají do školy pár minut se smějí ostatním za jakékoliv prádlo pod kalhotami, takže starší si je veme jen v nouzi nejvyšší a zásadně se před ostatníma nepřevléká. Toto je problém pouze školy, protože když přijde domů s klukama ze vsi tak se vysvliknou do spodků a je jim jedno kdo má punčocháče s tapkou a kdo prádlo s ponožkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]