Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvašená zelenina - skladování, spotřeba

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

Tak se mi letos opravdu povedla, nedala jsem ji jako v předchozích lerech do zeláčku, ale jen do sklenice, dnes jsem ji ochutnala, je výborná a dala jsem sklenici do lednice. Jak dlouho se tam může skladovat, abych ji mohla postuplně ujídat. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Nám vydržela v lednici víc jak měsíc,ale to jen proto, že jsme byli odcestovaní, jinák ji stíháme vyjíst a pak naložíme novou.

hodnocení

ale ty skleničky mají přece kovová víčka a ta do mikrovlnky nesmějí

hodnocení

omluva, to patřilo níže

mate59

Twist-off víčka se sklenkou běžně dávám do mikrovnky např. při zavařování ořechú/1,5 min./ a nic nejiskří,vše ok.

id

Ale mohou, běžně se zavařuje v mikrovlnce. Největší machr na zavařování zde je JABRAKA, podle něj zavařuji. Dejte si do pravého horního obdélníku "zavařování v mikrovlnce" a budete mít spoustu návodů.

Dvoulitrová sklenice, pokud budete neustále odebírat, vám nevydrží do doby než jí sníte. Pouze za předpokladu, že denně sníte půl litru. A to je fakt dost.

id
hodnocení

1x

Dejte ji do malých skleniček třeba od malé tatarky, prožeňte mikrovlnkou a máte zavařeno. Pak vám vydrží tak dlouho než jí otevřete.

hodnocení

0x

No pokud máte jenom jednu sklenici, tak ji nijak už nezavařujte, byla by to škoda, kazit zdravou potravinu třeba v mikrovlnce, nebo jinak. Za chvíli ji máte sněděnou. Předpokládám, že mluvíte o mléčném kvašení. Nevím, jestli máte sklep, ale pokud ano, tak tam normálně uzavřené sklenice uložte a berte podle potřeby. Musí být prostě v chladu a nejlépe v temnu, ale nemusí být nutně v lednici. Ono je lepší vždycky udělat jednu várku a pak zase druhou. Mně se teda nikdy zkvašená zelenina nezkazila, ale já ji mám ve sklepě, kde má ideální podmínky.

hodnocení

Mám jednu dvoulitrovou sklenici

id

Co je to za blud? Zkazit zeleninu pobytem 1,5 minuty v mikrovlnce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašená zelenina

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]