Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozmrazit rybíz na koláč nebo ne?

Od: barbora* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chci dělat už z mrazeneho rybízu koláč s drobenkou. Mám rybiz rozmrazit nebo nechat mrazeny? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Obecně je lepší rybíz nerozmrazovat, protože by z toho byla břečka se kterou se nedá pracovat. Není ani dobré dávat ho na koláč rovnou z mrazáku z -18 (-20)°C. Ideální je nechat ho povolit a když ještě drží tvar, ale už není zmrzlý na kost tak ho použít.

Podle mě to vyjde tak, že rybíz vyndáte z mrazáku, necháte v kuchyni v původním sáčku a za půl hodiny by to mohl být "rozmrazený" tak, že ještě bude držet tvar, ale nebude na kost.

hodnocení

2x

Tyto koláče s drobenkou dělám velmi často a rybíz ani jiné drobné ovoce předem nerozmrazuji.

U mě je asi hlavní důvod, že ovoce nenechám trochu povolit ten, že buď dělám koláč s více druhy ovoce (švesek mám málo, tak sypu rybíz mezi ně) nebo rybízem a angreštem jen doplňuji kraje. Prostředek mám třeba namazaný tvarohem, mrkvancovou směsí a podobně. A toho základního bývá na dva až tři plechy málo, tak doplňuji něčím z mrazničky. Doplním a zbytek zase rychle do mrazničky uložím.

hm*
hodnocení

0x

Rozmrazuji. Už proto, že z mrazáku vyndám v podstatě velký šutr. Takže ho den předem přemístím z mrazáku do lednice, on za ten den roztaje a pak ho lžící poházím po buchtě.

hodnocení

0x

Nerozmrazuji. Klepnu paličkou na zmrzlý sáček s rybízem a mohu sypat na připravené těsto, navrch žmolenku, zatím se ohřeje trouba a hned dám péci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]