Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Byla jsem na dovolené v Egyptě, kde jsem dostala nabídku vrátit se a procovat tam jako animátorka... Lidi jsem si tam oblíbila a tak jsem o tom začala přemýšlet. S přemýšlením ale přišlo spousty otázek.. Dají se najít na internetu, ale nejsou pro mě dostatečný, protože se to nejedná konkr. o mojí situaci .
1. Sociální a zdravotní pojištění - Dokončila jsem střední školu, a zatím jsem přihlášená na úřadu práce. Když bych odjela do Egypta, jak by se to řešilo? Sociální a zdravotní bych musela platit pořád? nebo jelikož nebudu v čr tak se zdravotní neplatí? to samé sociální, když tu nebudu zaměstnaná ( Příští týden jdu na schůzku s paní z úřadu, dozvím se to, ale třeba mi někdo poradí i tady )
2.pojištění - jaké zvolit pojíštění, od koho? na co? určitě na nějákou zdravotní péči?.. jsou různé balíčky, (třeba na ukradení letadla, nebo zpoždení letu mi to přijde zbytečné... ) co myslíte?
3. Vízum - je to jasné, buď to jde na 30 dní nebo na 6 měsíců, v mém případě by to bylo lepší na 6 měsíců, ikdyž se tam asi chystám jen na 3,4 měsíce.. ___ - vízum se platí vždy jen na letišti ( ČR, hurgháda? )? nebo se dá koupit nějak předem? poletím sama, tak to pro mě bude dost stresující - nejsem si jistá zda zvolit turistické vízum nebo pracovní ( s tím pracovním je prý více práce - dokazování, kde budu pracovat, smlouvy atd...)
4. Sim karta... ohledně tohoto tématu toho mám hodně načteného, ale názory lidí se rozcházejí a já opravdu furt nevím, jaký postup zvolit ... Jestli si simkartu koupit tady v čechách ( prý je to drahé), nebo na letišti ( tam prý ale ošizují ( koupíte si s 5 GB a pak zjistíte, že tam jsou jen 2 GB)... nevím... Prý je i nějáká platnost té simkarty... na měsíc, takže kdybych tam byla déle, musela bych si koupit novou? nebo ji nějak znovu aktivovat? máte někdo zkušenosti?
5. vybírání v bankomatech, placení platební kartou ... (mám v plánu si zavolat na svou banku a zeptat se ) Mám GE Moneta money bank... je lepší si vzít peníze v hotovosti ssebou? nebo si je nechat na kartě a někde si je tam vybírat?
Je to zdlouhavé ale budu moc ráda, když mi na nějákou z mých otázek odpovíte... děkuji moc
Píšeš že jsi tam byla, to znamená že minimálně na otázku kolem SIM karty bys měla znát odpověď. Tady si sice můžeš objednat mezinárodní turistickou SIM, ale i ta bude drahá ve srovnání s tamějšími cenami. Spíše si nech poradit od jiných animátorů nebo od delegátů, tvoje požadavky budou jiné než požadavky turistů.
Dlouhodobé vízum ti na letišti nedají, to si musíš vyřídit n Praze na ambasádě. To krátkodobé turistické - je otázka zda je platné na výdělečnou činnost animátora, asi by to bylo na dotaz ne sem, ale na ambasádu.
Pojištění? Ukradení letadla si nevšímej, to je k něčemu přidané. Podstatný je limit léčebných výloh, úraz a odpovědnost. Také by mělo být dlohodobé - ale pozor, některé předpokládají pobyt v zahraničí s přestávkama - musíš si to u jednotlivých pojišťoven nastudovat. Asi bych začal Axou
Bankomat? To si děláš srandu? Bylas tam přece na dovolené a víš, že bankomatůj e tam dost, některé umějí vydávat kromě EGP i EUR a USD.
Celý tvůj dotaz na mne dělá dojem, že tě tam zblbnul nějaký egypťan a říká si že jsi taková husička a budeš snadná kořist.
Kromě toho si uvědom, že animátoři jsou částí klientů z duše nenáviděni, protože dělají v prostorách hotelu akorát randál a věčně otravují decibely techno- nebo rapu- nebo hiphopu.
Děkuji za odpověď... ptám se tu na konkrétní otázky a nee aby mi zde někdo sděloval jeho osobní pocity ... že jsem husička, nebo co
A na dovolené jsem sebou peníze měla v hotovosti, tak jsem neměla za potřebí hledat bankomat
...
a ohledně sim karty také nevím odpověď, proto se ptám tady kdybych to věděla neptám se.. v hotelu jsem měla zaplacenou wifi, takže mě simkarta nezajímala... půlka vašeho komentáře mi nepomohla... ale vy jste asi spokojený ... každopádně děkuji za užitečnou půlku
Opravdu divné otázkky, polovinu jich musíš vědět, dkyž jsi tam byla, ampř. to o vízu. Stejeně tak pojištění, to ti můžezařídit tvoje zdravotnní poojistovna.Zařid si to přes nějakou organizaci, která ti vše zařídí a taky pojistí. Dohody jen s hotelem bych se bála. Např.
Ano, vízum jsem si kupovala na letišti u nás... Já se ptám na možnosti... třeba je to jiné když chci vízum pouze na dovolenou nebo na delší pobyt..
Pro mě neužitečná odpověď, ale děkuji
Vízum jsi kupovala na letišti u nás? To jako v Česku? Totální nesmysl - a pokud ano, tak jsi sedla na lep šmejdům co to přeprodávají se slušnou přirážkou. Turistické vízum se zásadně kupuje za 25 USD u bankovní přepážky na egyptském letišti. Libovolná jiná možnost je s přirážkou (bakšišem) za přeprodej. Nepočítám možnost koupit na ambasádě, je to drahé a trvá to dlouho.
A jak jsem psal výše - v cestování jsi naprosto nezkušená a takovýto samostatný podnik se mi zdé v té souvislosti nesmírně rizikový. Když nic jiného, zkus se poptávat na cesovatelských forech (představ si že to existuje), typicky Orbion a Cestolino. Hedvábná stezka pro tebe asi moc nebude.
S tou SIM kartou ti opravdu tady nikdo neporadí, protože většina ji potřebuje na 14 dní a stačí když to je jen na data. Že ti stačila WiFi v hotelu ti skoro závidím, já byl v Egyptě asi desetkrát a nikdy nebyla hotelová WiFi použitelná.
A pokud si opravdu nedáš říct a vyrazíš tam soukromně, tak se alespoň aktivně seznam s tím, co je to DROZD !
Určitě jsi nedostala vízum do Egypta na letišti u nás,ale až na kontrole v Egyptě/Hurghada/Pro pobyt v Sharm el Sheikhu na 15 dnú není vízum potřebné,v případě /Sinai only/.Pro práci animátora je potřebné bezpodmínečně pracovní vízum,ne turistické,s turistickým budeš pracovat na černo a v případě problému bude problém,s prac. vízem to tam funguje tak jako i u nás pro cizince .Animátoři tam pracují z 90% na černo,taky tam často neslavně dopadnou.Nejschúdnéjší a nejbezpečnější cesta je odejít tam pracovat pod českou agenturou a být i pojištěna.SIMku koupíš tam u operátora /Orange nebo Vodafone/za pár eur a pak ji jenom dobíjíš/mají rúzné balíčky volání+net.Nekupuj ji na letišti,ale ve městě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.