Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy může novorozenec ven?

Od: illa odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
jak starý novorozenec může na procházku ven? Je vhodnější počkat dva tři týdny nebo můžeme hned?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

6x
Tak ani z porodnice nejde domů teleportem, ale nějak ten kousek po venku překonat musí. A musí, i kdyby venku bylo -20°C, těžko by bylo na oddělení šestinedělí až do jara. Takže pokud není vyloženě inverze jako dnes, tak klidně ven. Obléknout dle počasí, případně i slídu na kočár nebo plenu, to dokáže teplotu taky zvednout o pár stupňů a obejít blok, postupně prodlužovat. Závidím ženám, co se mohou válet celé šestinedělí a jsou obskakovány.

etana*
hodnocení

3x

Můj názor je, že pár dní na adaptaci doma je dobře, ale pokud člověk nebydlí ve velkoměstě nebo někde, kde je špinavé ovzduší, tak týdenní mimino může na chvíli ven bez úhony. Ale osobně jsem dva týdny počkala, bylo tehdy dost ohavné lezavé počasí.

iz*
hodnocení

3x

Já bych se poradila s dětskou lékařkou, která dítě viděla a ví, jak na tom novorozenec je.

hodnocení

3x

Co si pamatuju, tak novorozenec může ven dokud nemrzne... resp pokud je venku -5°C a méně není vhodné s ním jít ven. Jinak můžete trajdat dle libosti, ale tetky bych do kočáku koukat moc nenechal, aby na něj něco nanaprskaly. :)

Klidně můžete vyrazit ven druhý den, co se vrátíte z porodnice, ale nechodil bych tam, kde je hodně lidí - hodně nemocí.

hodnocení

1x

Jak tu bylo napsáno, záleží na počasí, ale čtrnáctidenní mimino na chvilku může. Jen se divím, že i dnes někdo pokládá takovou otázku, protože to, co kolikrát vidím, čeho jsou dnešní matky schopné, mi rozum nebere. Dítě se často bere jen jako věc a někdo klidně s miminem před koncem šestinedělí cestuje přes půl světa a pak se diví, že není dítě v pohodě. Taky spousta nepoučených matek obléká dítě nedostatečně a pak se diví, že nachladne. Vzpomínám si, jak nějak krátce po porodu byla v televizi v Sama doma herečka Aneta Krejčíková - doufám, že to mám dobře. Jako herečka fajn, ale ona to malé asi třítýdenní miminko měla oblečené v riflích a nátělníku, bez ponožek, bez čepičky, přitom ona sama tam byla v dlouhém rukávě a už nevím v čem. Ani toho malého neuměla chytnout, no, škoda mluvit. V některých věcech je fakt pokrok k horšímu.

lucie*
hodnocení

1x

Zdravý novorozenec může ven hned po propuštění z nemocnice. Dále to je jen na zvážení rodičů. Mé předčasně narozené dvojčata vyjely v kočárku až okolo 5m. Měli jsme své důvody a nic bych neměnila. Také záleží kam dítě berete. Je to každého věc, ale když vidím kojence v nákupáku, kterého tam rodiče tahají na hrudi, tak je mi jich líto.

Já měla sice předčasně narozené děti, ale i u normálně rozeného dítěte jsem ctila pravidlo sestřiček z nemocnice "dítě není kabelka, potřebuje pro vývoj klid a pohodu"

hodnocení

1x

Vycházku s novorozencem je potřeba odložit při siných mrazech, mimořádně silném větru a při momentálně silném znečištění ovzduší.

hodnocení

0x

Asdi takhle-záleží na okolnostech -pokud je mamča zdravá a cítí se na to a dítě je taky OK tak klidně již první týden po návratu z nemocnice.Ale je rozdíl třeba centrum Prahy a centrum třeba v Pe.JH,PV či třeba ZN!V práglu spíše později než v okresních městech jihu ČR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]