Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte někdo na jakou adresu lze vrátit obuv objednanou a zaplacenou u společnosti VEVIO? Mám na to 14dní, děkuji za odpověď...
Díval jsem se na jejich stránky www.vevio.cz
Když naroluju stránku dolů, tak se to automaticky přesune zase nahoru. Rychle jsem kliknul na odkaz- vrácení zboží
Objevila se stránka,av odkazovém řádku je vevio.cz/...
Na to jste se možná dívala. Je tam jen emailová adresa. V obchodních podmínkách je uvedeno, že komunikace probíhá prostřednictvím emailů. Z toho se dá usoudit, že se jedná o nesolidní eshop. I když Vám sdělí adresu, kam máte zboží poslat, tak se může stát, že když byste to tam poslala jako obyčejnou zásilku, tak Vám můžou tvrdit, že zásilka nebyla doručena. Když byste to tam poslala jako doporučenou zásilku, tak můžou tvrdit, že zboží v zásilce nebylo nebo bylo poškozené.
Možná že by bylo potřeba dát podnět na českou obchodní inspekci.
V reklamačním řádu mají uvedeno, že reklamace vyřizovat s fy Beast s.r.o. Nejedná se však o seriózní firmu.
No výborně! Alespoň něco. Já jenom doufám, že si to všichni přečtou a raději tam nakupovat nebudou. Tady u nás je problém jazyková bariéra. Lidé neovládají angličtinu, mají strach zaplatit do ciziny svou kartou a proto se uchylují k těmto překupníkům, kteří tento problém v Čechách rychle pochopili a využili toho.
Umíte číst obchodní podmínky, že firma není prodejce, ale Zprostředkovatel. Ano měli by vám sdělit prodejce a tam můžete reklamovat. Když uspějete tak zaplatíte poštovné za vrácení zboží cca 150 Kč a dostanete pár dolarů. Většinou na Pay PAL. Ten musíte mít jinak se s vámi nebavěj. A počítejte, že dostanete asi třetinu co jste zaplatili. Zbytek je zisk zprostředkovatele
Iz, pokud si někdo něco objedná v eshopu "Vevio", nemá v žádném případě možnost se na něčem dohodnout s prodejcem, protože ho vůbec nezná. Musí se obrátit zase na "Vevio", jelikož ten obchodní transakci z Číny zprostředkovává a jenom on ví, u kterého prodejce to objednal. A jelikož si za to nechá zaplatit, tak by normálně měl také zprostředkovat i vrácení zboží. Normálně, ale oni to prostě neudělají, protože to jsou vesměs vykukové. Vy si to pořád pletete s obyčejnými internetovými eshopy.
Po zaslání tohoto emailu mi do dvou dnů vrátili peníze na účet, po tom co jsem si zde přečetl jsem byl dost překvapený. Platil jsem kartou, možná měli strach že budu platbu reklamovat u banky, což mi u podobného eshopu už jednou klaplo a peníze mi banka vrátila.
...To co dorazilo z Číny v žádném případě není kabát co jsem si objednal, je to nějaký delší svetřík, nebo mikina, chci odstoupit od smlouvy v souladu s ustanovením § 53 odst. 7 občanského zákoníku a zboží vrátit, jakým způsobem a kam ho mám zaslat? Peníze požduji vrátit na účet č. XXXXXXXXXX ...
Srandisto. Dej vědět jak dopadneš. Měl jsi štěstí, že obchod neodeslal objednávku do Číny a nebo ještě šla objednávka zrušit. Není pravda, že Čína odesílá do 24 hodin. Většinou mají nějakou lhůtu a pak až 60 dnů na doručení. Ta lhůta k odeslání bývá týden. Po odeslání již nikdo nic nezruší.
Jistě že můžeš vrátit, když se s obchodníkem v Číně dohodneš. Počítej s tím, že zaplatíš poštovné. Kolikrát dražší než objednané zboží. A obchodník ti vrátí jen cenu. Nikoliv to co jsi platil u Vevio. Může to být tak 30%
Trochu nerozumím, že ti Vevio vrátilo peníze a máš zboží. Asi to byla další objednávka. Za ten údajný kabát těžko někdo vrátil penize
A banka v žádném případě nevrací peníze. Objednávka je pro obchodníka blokována 7 dnů. Pokud si Obchodník tuto platbu do 7. dnů nevyzvedne, tak se automaticky ruší.
Ještě ten OZ. Ten si můžeš strčit za klobouk. Jeho působnost je na prodejce v rámci ČR. Nikoliv na zprostředkovatele prodeje, kterým Vevio je
Příklad má pravdu a také nevěřím, že by se něčeho lekali a jakým způsobem Vám byly peníze vráceny. Nabídka z "obchodu"Vova vevio.cz/... klidně tam napíší, že to jsou kožené rukavice, ale když sjedete dolů a víte co to znamená PU kůže, tak je Vám jasné, že jde o imitaci kůže, umělou kůži. A to jsou teda sakra drahé obyčejné rukavice a ty kecy, že dříve stály přes tisícovku. Já jsem shodou okolností také objednávala rukavice, ale to je jiné kafe a hlavně se podívejte na cenu. Vyjdou na 350 Kč a pošta je také zdarma a také mi to doručí Č. pošta až pod nos domů. A kdyby byl problém, tak já teda ZNÁM prodejce a já reklamaci určitě vyřídím. Buďto mu to pošlu zpátky, nebo se s ním dohodnu na jiném postupu. Třeba na vrácení určité částky peněz, protože dokud já nedám pokyn, že obchod proběhl k mé spokojenosti, AliExpress drží mé peníze a obchodník je nedostane. Mně stačí otevřít spor, popsat tam problém, případně nahrát fotky a odeslat stížnost jedním kliknutím. Do několika dní mám stoprocentně odpověď, jak to postupuje. Většinou je to asi za 14 dní vyřízeno kladně. Bez nervů. Málokdy se prodejce "zasekne"a nechce spolupracovat, protože v tom případě mu hrozí sankce ze strany AliExpressu a oni se toho bojí jak "čert kříže". Obchodníka, který nedodržuje obchodní podmínky korektně a jeho zboží neodpovídá popisu, se totiž dostane na černou listinu a AliExpress mu zakáže přístup a prodej. Tím pádem obchodník přichází o obrovské peníze, protože si už neškrtne. A proto všichni tak úpěnlivě prosí o dobré hodnocení a když kupec otevře spor, tak se hodně snaží vyhovět, jen aby dostal dobré hodnocení a kolikrát raději oželí ty peníze a klidně zboží pošle znova a na své náklady a ani nechce, abych mu to špatné, posílala zpátky. To jsou mé zkušenosti za ty roky, co u nich nakupuji. Nikdy se mi nestalo to, co se zde popisuje. Nějaké tahanice-neexistuje. Tihle překupníci u nás mají "zlatý důl", protože tady je bohužel ještě pořád obrovské množství lidí, kteří se bojí nakupovat přímo u zdroje a raději se nechají obalamutit nějakým českým překupníkem, který se na nich pěkně "napakuje".
na strankach Vevio uplne dole rozkliknete vraceni zboží,kliknete na konec vety/na teto strance/,navede vas to na postup reklamace,hned v prvni vete rozkliknete konec vety/formulář pro uplatneni reklamace vevio/ a pak musite vyplnit ten formular a preji pevne nervy
Chtěl bych vrátit Zimní pánský kabát Perrie, Barva Black, velikost M, velikost je udána jiná než Evropská velikost kabát je mi malý. Moje velikost v tomto případě je XXL
Vitdana, to nelze. To je bohužel Vaše chyba. Nepřečetla jste si zřejmě pořádně uváděné velikosti a objednala si podle EU velikostí. U všeho by měli mít míry v centimetrech, abyste si mohla správně určit velikost. Oni nemají stejné číslování a na to pozor.
zjistete si postovne do ciny a myslim ze si to rozmyslite,... textil v cine je super, jen je treba poctive cist recenze na ali a hledat kazde voditko, ktere by prozradilo jakou velikost koupit a co za kvalitu dostanu (i po zmereni se podle tabulky) a nenakupovat u zprostredkovatele. Vzdy je to trochu risk a kdyz to nesedi, nekomu to venuju nebo prodam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.