Nejste přihlášen/a.
Vyndat 1, nebo 2 šprušle a naučit ho, že má lézt z postýlky pozadu, po nožičkách, jako když slejzá z pohovky.
Skoro dvouleté děcko chce být s Vámi, a poznávat svět, capkat, batolit se okolo nábytku. Vše ostré a nevhodné uklidit z dosahu, zabezpečit nebezpečné věci /zásuvky - záslepky/, ke schodům zábrana /prodává se již i hotová/.
Ty vyndané šprušle jsou bezva řešením. Jenže postýlka pak nefunguje jako zábrana a dítě pochoduje místo spaní. Vydržte! i to přejde. Známe to všichni
Syn (nyní se tomu jen smějeme-má 24) taky nechtěl spát a to už dřív než v 21 měsíci.Několikráte se vysvlékl,vyházel celou postýlku ven-zůstal sedět nahatý ,nožičky mezi šprušlemi roštu a pusu od ucha k uchu! Asi 2x do toho jěště pokadil a to rozmazal po stěně ke které byla postýlka přistavena.Když se to po 5?6? nevím,opakovalo,tak jsme to vzdali a nedávali jej po obědě do postýlky. a byl klid!
Leze z postýlky večer před usnutím? Nebo ho do postýlky dáváte i přes den?
Večer jsem vyprávěla pohádky tak dlouho, dokud děti nespaly. Přes den jsem používala dřevěnou ohrádku. Rozložila jsem ji vždy tam, kde jsem byla. Děti tam měly hračky a leporela. Zároveň jsme na sebe viděli, něco jsem jim říkala, zpívala. Hračky je natolik zabavily, že jsem neměla obavu na chvíli odběhnout před dům za listonoškou, do sklepa atd.
Na útěky z postýlky si proto nepamatuji, ale rozhodně bych dítě naučila bezpečně vylézat a pod postýlku ještě pro jistotu na nějaký čas položila nějakou matraci nebo deku.
Když mi syn tohle začal dělat, tak jsem vzala starší díl matrace z postele, položila ho na zem , povlékla a syn spal na tom. nemohlo se mu nic stát, neměl odkud spadnout a to, že nebyl blokovaný ho uklidnilo, že ani neutíkal a my spali vedle s otevřenými dveřmi. Když se naučil vyléz sám přes staženou postranici postýlky, spal opět vní a dost brzy šel na válendu, dnes se dá koupit i zábrana proti spadnutí, my tehdy dali k válendě polštáře na zem..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.