Nejste přihlášen/a.
Naprosto běžné problémy se špatně zvoleným kalíškem. Je spousta druhů a bohužel doporučím vyzkoušet jiný.
Já nešetřila a koupila dobře hodnocený GaiaCup a nemám jediný problém. Když kalíšek protíká, může být malý-zvolte větší velikost L,když se nerozvine,může být tvrdý... Při vytahování to chce klid, uvolnění ,zatlačit a tahat. Já to zvládám už i v lese za sebe můžu doporučit GaiaCup, je měkký a bezproblémový. LunaCup či jiné jsou zase jiné (i když levnější, nemusí sednout)
Rozhodně kalíšek nezatracujte, jak narazíte na ten správný budete spoojená. Já jsem nejen finančně, ale i prakticky.Hodně mi pomohl, jiné řešení bych bez něj snad neměla.
Nechápu, jak dnes, v době tak širokého výběru jednorázových vložek a tamponů se může žena přiklánět kladně k takovým problémům, které vám kalíšek dělá. Já osobně si vůbec nemyslím, že je to nějak hygienické ho používat, krev se hromadí, nemůže odtékat , sráží se na děložním čípku a rozkládá se. Množí se bakterie a tohle může způsobit docela hnusný zánět. Při opatření vložkami se krev odčerpá do vložky nebo tamponu, uvnitř nic nestojí ani se nekazí a jednorázovou pomůcku vyměníme tak často, jak je potřeba. Navíc trvale mít v sobě cizí tělelso s podtlakem taky není to nejlepší. A pokud s tím jsou takové potíže, jako že se při tom ještě zraníte, vykašlete se na ekologii /tím zeměkouli nezachráníte/ a využijte hygieny, která je 100% a elegantní a zdravotně nezávadná, pokud udržujete správnou hygienu po dobu menstruace..
Nemáte pravdu. Mluvíte o tamponu, ale přitom ty jsou v tomhle nejhorší. Varování před Syndromem Toxického Šoku se na příbalových letácích nepíše jen tak. Kalíšek taky můžete vyprázdnit a opláchnout tak často, jak chcete (v čem je rozdíl?) a podle toho, co jsem četla, je problém v tamponu v jeho materiálu, ve kterém se krásně množí bakterie, což u kalíšku odpadá. Neříkám, že by ženy tampony neměly používat...já sama je používám. Jenom je potřeba ho častěji měnit a je v tomhle opravdu horší než kalíšek. S kalíškem navíc nešetříte jenom planetu ale i ušetříte peníze a myslím, že není problém jít s tím třeba do bazénu.
No, dobře, tampon je prakticky stejné svinstvo co do hygieny. Vložky měněné dle potřeby jsou asi nejvhodnější. Předsudky, že vadí mezi nohama... myslím, že těch 5 dnů se dá vždy vydržet. A tampon jen když je to opravdu nutné. Bazén by měl při menstruaci být tabu, už kvůli sobě ale i kvůli ostatním. Jsem zdravotník a vím, že cesta k dobrému hojení rány byla vždy v prodyšnosti a sterilitě krytí a častému převazu. Totéž platí u menstruace- taky je to rána. Čisté krytí, prodyšnost , hygiena atd. A dejte stále pokoj s tou ekologií, to taky můžu chodit bez vložky a ničeho, abych dodržela ekologii, ne? Vraťte se do pravěku, tam byli nejekologičtější.
Ekologie je důležitá, když si přestavím tolik nevstřebatelného odpadu, tak mě to teda osobně vadí (nezajímají mě modní trendy,vadí to mé povaze),...a po porodech mám tak silnou menzes,že bych s vložkama a tampony nemohla ani ven na nákup. Díky kalíšku žiju a funguju normálně. Stačí si jen vybrat správně a nenechat se odradit.
Povahu lidí jako delfína nesdílím. Mám se dost ráda, ale tolik sobeckosti v sobě nemám.
Mohla byste mi prosím, jako zdravotník zdravotníkovi, vysvětlit, jakou souvislost má menstruace s ránou, teda kromě toho, že z těla vychází nějaká tekutina, která má podobný složení?
Také jsem začala používat a musím říct, že opravdu i při silné menstruaci stačí kalíšek vylít po dlouhé době - např ráno zavedu a večer vyliji. A musím říct, že krev nemů vůbec žádnou vůni a už vubec zápach. Oproti tamponu déle zavedeným (v době slabší menstruace) nebo vložce mezi nohami.
Tudíž krev v kalíšku se nerozkládá, nemnoží se v ní bakterie. Což je castý argument odpůrců kalíšků. Myslím si,) že je to kvůli tomu, že se mezi nej a čípek nedostává vzduch, a tampon není přece jen sterilní a může nasávat vzduk chře šňůrku.
Problémy s rozvinutím může nejspíš špatně zvolený typ a velikost.
Při vytahování poradím zavést prst zezadu kalíšku a zmáčknout ho, aby natáhl vzduch (a při vytahování nevznikla podtlak) a pak lehce zatlačit a povytáhnout co bude příjemné a opakovat až bude venku. Taky jsem s tím trochu bojovala, ale chce to grif.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.