Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s nádobou s pružinou - zkušenosti

Od: aja1946® odpovědí: 6 změna:

Já osobně léta nakládám zelí k plné spokojenosti, ovšem klasický kameninový kvašák má okolo drážku na vodu a výše uvedená nádoba je zcela jiný způsob. Není to jen na stlačování? Opravdu se tam dá vyrobit i kvašená zelenina? Litrový kvašák s tou drážkou jsem nenašla..

Zkušenosti s nádobou s pružinou - zkušenosti

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

3x

Ta drážka na vodu tvoří kvasný uzávěr. Přetlak může probublávat ven, ale dovnitř se vzduch nedostane. To péro nemá s utěsněním nádoby nic společného, prostě jen stlačuje uskladněný materiál, aby nevyplval. Kvašená zelenina (tzv. pickles) se v tom dělat dá, ta se skladuje krátkodobě a není třeba dokonalé utěsnění. Osobně bych ale kvašení v plasu nedoporučoval, podle mě je lepší něco na tento způsob raelis.cz/... .

kenav
hodnocení

0x

Tak nevim co chcete slyset ale kamenak je vetsi mnozstvi a tato nadoba s pruzinou je na male mnozstvi kvasene zeleniny.

hodnocení

To se teda mýlíte, rozdíl není v množství, ale způsobu uložení, kameninový zelák jak jsem psala, má okolo drážku na vodu a skleněná nádoba s pružinou se jen uzavře a stlačí. A rozhodně jsou i malé zeláky.

lilil
hodnocení

0x

Sice vám neodpovím na otázku, ale můžete mě napsat postup jak děláte kvašené zelí a na čem je krájíte?

hodnocení

Mám struhadlo speciálně na zelí a to chcete přesný návod?

lilil

ano přesný návod, a jaké je to speciální struhadlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvašená zelenina

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]