Zdravím, Mám trochu trapnou otázku... Ale jsme s přítelem měsíc. Ještě než jsme se poznali, měl už rozjednany odjezd do Ameriky na montáž na dva měsíce. Je to živnostník a živí se montážemi převážně v zahraničí. Vím, že by neodjel, kdyby se to neřešilo tak dlouho dopředu a nebylo to za hodně dobré penízky, které jsou potřeba... od začátku jsem mu říkala, že nejsem stavěna na tyhle "vztahy na dalku" a že jeho neustále odjíždějí a vrácení se by mi vadilo... (chapu, ze spoustu zen to zvlada a ze zvyknout se da na vse, ale ja to tak proste nechci) uklidňoval mě ve stylu toho, že si práci může vybírat a pracovat klidně jen po čechách atd. Vzala jsem to a doufala, že jeho odjezd do Ameriky nějak prostě přežiju, protože ho mám fakt hodně ráda. Je to týden co odjel. Nezvládám to. Ne, že bych se nudila, naopak, mám stále co dělat. Přednášky, kino, kamarádky nebo jako třeba dnes ochutnávka cideru se známými... Ale nezvládám pomyšlení na to, jak se v prosinci na 3 týdny vrátí a v lednu zase na 2 mesice odjede. Pak už jet nemusí. Ale jsme uplne na začátku vztahu, kdyby to bylo aspoň po nějaké době, co jsme spolu, ale... do toho je to alkoholik... kvuli me se opravdu snazi nepit a já i doufala, že Amerika, kde je alkohol tak drahý a kde jsou trochu přísnější pravidla ho srovná, ale kdo ví. Je to hrozně nejistá budoucnost, ale já fakt trpím... přijde mi, že se oddalujeme a vzhledem k 6 hodinovému časovém posunu nemůžeme ani pořádně komunikovat... Co byste dělali Vy? Kousnuli se do nohy a vydrželi nebo...? Jak byste zvládli Vy tuto situaci?
Zdravím. Dříve se mladé páry musely rozloučit na 2 roky, když musel chlap na vojnu. Některé páry to vydržely, některé ne. Mějte své zájmy a raději se na budoucnost tohoto vztahu moc neupínejte. Buďte otevřená všem možnostem. Sotva se znáte a je to alkoholik..Myslíte si, že je to dobrá volba? Chápu, že trpíte odloučením, ale věřte, že s alkoholikem po boku budete trpět mnohem víc. Nemyslete si, že Vy jste právě ta, která ho předělá a k vůli které se změní. Alkoholik by se měl léčit a měl by to chtít především on. Nekomplikujte si zbytečně život!
ttt*
Právě, že s alkoholem jsme meli za cely ten mesic docela problemy. Vim, ze se chtel zmenit už delší dobu co se týče pití... A taky se mu to i trochu podařilo zkrotit ještě přede mnou a o neco vice za dobu se mnou.. A jak říkám, věřila jsem, že ta Amerika ho trochu srovná. Pokud by ho nesrovnala, tak pry souhladi s lecbou... nebo aspon v tu chvili souhlasil. Ale i kdybych věděla, že ho ta Amerika srovná, bojím se, že to odloučení nezvládnu. Ani nevím, co mu mám říct nebo jak se mám vůči němu teď vlastně cítit... Ale mate pravdu, byt otevřená Všem možnostem není na škodu.
Ahoj, zdravím, byla jsem v podobné situaci tak rok zpět. Chodila jsem měsíc a něco s chlapem, který se z nenadání rozhodl odjet do Asie, neřekl na jak dlouho. Prostě odjel a ještě před tím se se mnou chtěl vyspat, jakože před odjezdem. Odmítla jsem. Ze zahraničí skoro nekomunikoval, napsali jsme si tak max jednou za měsíc. Pak jsem se rozhodla na něj nečekat, nedával vědět, kdy přijede. Prostě jsem se dál zajímala o dostupnější muže v mém okolí. Přijel po půl roce, a začal se o mě zase zajímat. Ale to už jsem se nezajímala já o něj. Prděla jsem na něj, a mimochodem už jsem chodila s jiným mužem, který mě měl jako prioritu. U něj jsem se jako jeho priorita necítila, spíš jako obveselení v době, kdy zrovna necestoval po světě a ani nevěděl, kdy se uráčí a jak přijet.
ttt*
V tom Tě úplně chápu, udělala bych to samé. Já tedy aspoň vím, kdy přijede a nejaka snaha o komunikaci denně tam je, ale 6ti hodinový posun je docela dost na komunikaci, takže kdybychom si mezitím vším občas nenapsali "miluju Te" myslela bych si, že se bavím s nějakým známým a ne se svým partnerem...
Taky tě chápu, ale já ještě před tímto vztahem měla jeden vztah na dálku, a věděla jsem, že reálný čas strávený spolu naživo, nenahradí žádné skypování, telefonování, nebo tak. Aspoň ne na začátku, něco jiného je, když ti manžel po deseti letech manželství odjede občas na pracovní cesty...
ttt*
Tak to máme úplně stejný názor. Přesně, kdybychom spolu už nějakou dobu byli, ale takhle na začátku, kdy se v podstatě s tím druhým poznávás...je to na nic.
Vy sice vidíte jako hlavní problém to dočasné (!) odloučení, ale mnohem větší problém je alkoholismus a jeho "snaha kvůli Vám tolik nepít". Jakmile bude ve vztahu nějaký problém, může partner "sklouznout".
Musel by se rohodnout sám za sebe (kvůli sobě), ne "kvůli někomu jinému".
ttt*
V alkoholismu problém vidím. Vím, že se roky pití nezmění za den nebo týden, ale věřím, že to člověk může zvládnout i sám, pokud bude chtít a postaví se k tomu celem. Jak jsem psala, on se pití snaží zkrotit už delší dobu... To, že jsem se rozhodla podstoupit tyto dva měsíce bylo pod podmínkou, že pokud opravdu neuvidím velké změny, budu stejně požadovat léčbu a on souhlasil. O těma "léčba" jsme se bavili několikrát a vím, že je to potřeba... Vím, že kvůli mě jen tak pít nepřestane,protože alkohol je prostě závislost a měla by se léčit odborné... V tomto případě pro mě alkoholismus figuruje právě i tak, že nevím, jak moc se chci trápit tímto odloučením a za dva měsíce zjistit, že stejně půjdeme od sebe... Ale domluvili jsme se, že to zkusíme... A uvidíme... jenže já to prostě celkově nezvládám... alkohol, 0dlouceni...
S přítelem se znáte měsíc, měsíc máte problémy s alkoholem? Teď odjel na 2 měsíce a Vy jste totálně mimo. Je to vůbec normální vztah? Myslíte si, že alkoholika změníte, vyléčíte? Raději se zajímejte o situace ve Vašem okolí, kamarádky, koníčky a tohle berte jako životní epizodu. Nebudete zklamaná, na takové kratičké známosti / a ještě i podivné/ nelze stavět budoucí vztah.
Až potkáte někoho jiného, kdo by měl o vás zájem, a i vám by vyhovoval, tak se s nynějším rozejděte. Neboť spolužití s ním by asi nikam nevedlo. Stále by jste jenom čekala a čekala, navíc alkoholik... Sama píšete nejistá budoucnost... Je to vše jenom na vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.