Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s travenim sunaru

Od: terka19 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mám problém s travenim sunaru. Mám malé dítě a když mu dávám sunar tak je pořád nafouklý a ma problémy s travenim. Zajímalo by mě kolik maminek mělo s touhle značkou problém a jaké mléko mu mám zkusit? A vlastním mlékem ho kojit nemohu jelikož moje mléko je jen voda.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x
Bez kojení se nikdy dostatečně nerozkojíte, ale to je vaše věc. Mně poradila pediatra přes den kojte co to dá, klidně každou chvíli, dokrm dejte na noc. Novorozeně může sát i třičtvrtě hodiny, prostě mu to trvá a počet kojení může býl klidně i 12 za den. Úderem 2. měsíce se to lepší, kojení netrvá tak dlouho a není tak časté. Takže to chce fakt ty první dva měsíce vydržet a nemyslet si, že kojení nestačí, když dítě chce za půl hodiny nakojit znovu. Počítá se to od začátku kojení do začátku dalšího. Vyzkoušejte jiné značky, Beba, Nutrilon, já jsem dávala mladšímu Baby love z DM. A hlavně Laktobacílky baby, díky nim neměli kluci koliky.

ooplo
hodnocení

0x
Např Infakol na lepší trávení davate? Nebo nezbývá než jinou značku. Nám se osvědčil Nutrilon

kamkam
hodnocení

0x
jste prvni zena na svete, co ma misto materskeho mleka vodu
terka19
hodnocení

Myslela jsem to obrazně.. nedělá se mi prostě dostatečné množství
kamkam
proc by se taky delalo, kdyz ho krmite sunarem...
lidus*

Terko i moje dcera vyrosla na Sunaru, ta zas blinkala Feminar. Její dvě děti: první kojila a děcko řvalo hlady, laktační poradkyně za peníze radila, to se poddá, nepoddalo když je mléka málo a je slabé tak je lepší děcko nakrmit a dnes máte na výběr, Beba, Nutrilon a další. Druhá vnučka dostala flašku s nutrilonem hned v porodnici a neřvala celou noc hladem. Konzultujte s dětskou lékařkou.

Nejraděj mám když se do toho plete chlap, dokonce i knihu Jak správně kojit, napsal chlap co o tom prd ví.

hodnocení

0x

@terka19 - a jaké mléko mu mám zkusit?

Nebylo by lepší se poradit s pediatrem, který vaše dítě zná a bude mít pravděpodobně i zkušenost s nesnášenlivostí Sunaru?

lucie*

určitě dobrá rada a určitě je lékař vždy vhodnější než internet...ale i ti pediatři dají často na reklamu a dealery. Já pokaždé odcházím s hromadou letáčků co mi strčí. Není se co divit, ty mléka jsou přísně kontrolovány, není co zkazit, stačí jen vybrat to správné dle popisu a recenzí a hlavně neškudlit!

A to mám už dvojčata, která pijí umělé mlíko ještě ted ve 4letech...a nikdy se doktorka více nezajímala, jaký druh pijí, jak moc, co ještě jedí atd.Takže si u svého dalšího dítěte dovolím říct, že vím lépe, které mlíko koupit, než pediatrička.

lucie*
hodnocení

0x

Každému dítěti sedne jiné mlíko a proto je dobře, že je na trhu takový výběr.

Já ososbně nejsem fanda Sunaru a když už tak jedině ty vyšší řady (nikoli tu oranžovou nebo sv.modrou) dávám přednost Nutrilonu a Hami. Moje poslední dítě bylo stále hladové, ublinkávalo, nervozní...tak jsem koupila mlíko Nutrilon A.R. a je klid. Naprostý zázrak, tyhle mlíka A.R. jsou i od Beby nebo Sunaru.Doporučuju zkusit.

Pokud Vás zajímá co jiné maminky na Sunar, kuněte zde emimino.cz/... je zde spousta diskuzí.

hodnocení

0x
Problém není v sunaru, dotaz na zkušenosti ostatních v tomto případě k ničemu nevede. Je to o tom, že každému prckovi sedne jiná výživa. Musíte vyzkoušet jiné značky, dokonce i sunar samotný - klasika a premium řada jsou rozdílné. Bohužel zkoušet různé mléka stojí nemálo peněz. My jsme si hledáním taky prošli. Nejlepší je poprosit maminky v okolí o pár dávek na zkoušku(skupinek třeba na fb jsou mraky, vždy někdo rád pomůže) Buď trochu koupit, nebo vyměnit za něco jiného - domluvit se dá. Jinak problém s trávením a prdíky je obecný, děcka tím trpí všechny...
pb®
Žádné miminko na prdíky trpět nemusí, pokud se matky dozví, že jim mají dát probiotika. Ideálně už v porodnici. Prostě jim co nejdřív osídlit střevo. Nechápu, že tohoto doporučení nejsou plné letáky v ordinacích pediatrů a v nemocnicích porodnic, kam ženy docházejí několik týdnů na kontrolu. Já tuhle informaci dostala před lety na předporodním kurzu. A funguje to spolehlivě. Starší plakal kvůli bolení bříška prvních 14 dní, pak dostal probiotika a už nezabrečel. Mladší nebrečel kvuli bříšku nikdy, protože jsem mu dala probitoka už v porodnici hned jak to šlo. A je to tak jednoduché, žádný Espumisan, co se kape při každém kojení, žádné Bio gaia, které stojí sna 700 Kč a maminky si pro ně jezdily na Slovensko, kde byly levnější. Ale Laktobacílky baby, co koupíte v každé lékárně za 150 Kč. Želatinové tobolky, co se otevřou, obsah se rozmíchá v troše mléka nebo vody a šup novorozeněti do pusinky. Druhý den už řev není, vypotřebujete jedno jediné balení a další ani kupovat nemusíte. Ale holt, firma si neplatí reklamy v televizi, protože dobré výrobky to nepotřebují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]