Nejste přihlášen/a.
Jak se dělají předtištěné složenky? ...at nemusíme vypisovat pořád dokola stejné kolonky každý měsíc?
Objednával jsem zde - ale je lépe si tam zavolat. slozenky-tisk.cz/...
Sám jsem si nechal vytisknout pouze svoji adresu,aby byly univerzální.
Záleží kolik je toho potřeba na stejný účel.Jinak jsem se naučil vypisovat složenky na starém psacím stroji.Vypadají jako natištěné a na poště jsem sklidil pochvalu.
Na stránkách České pošty lze sehnat "vypisovatelné šablony" na všechny složenky. Pokud máte na tiskárně vodítka pro zmenšení formátu papíru v podavači, lze je jednoduše tisknout i doma, stejně tak obálky.
Ona je to pěkná představa. Jenže problém je s podavačem papíru v tiskárně. Zkoušel jsem dvě HP a Brother (inkoustová, domácí). Obě roztrhly složenku v perforaci a (pochopitelně) se zasekávaly. Podélně tiskly úplně mimo, takže ani na šířku, ani na délku se pokusy nezdařily. Chce to opravdu tiskárnu k tomu určenou. Z bytového družstva mě chodí předtištěné složenky na celý rok a jsou vcelku na šířku. Jenže na Poště člověk sežene jen jednotlivé.
Mám Brother T - 300 a nic. Vše roztrhané.To bych chtěl vidět který typ to zvládne.Podavače jsou podobné a trhají.
Já se spíše nesetkal s tiskárnou, která by je trhala. Vyzkoušené na Brother DCP-1610WE, Brother DCP-7055W, HP P2055dn, ... další názvy nepamatuji, ale minimálně 5 dalších to bude.
Je otázka, kterým směrem se do tiskárny dají. Měly by se vkládat tím kratším krajem aby měl podávací mechanismus za co zabírat. V nastavení tisku pak samozřejmě zvolit správný směr
Šlo to přes program na vyplňování formulářů od Software602. Zkoušel jsem to v zaměstnání před více jak pěti lety.
Dnes nějak nechápu, k čemu by takové vyplňování bylo, pokud to nejsou složenky které někde rozdávám (například pro příspěvek na dobročinnost). Na eliminaci vyplňování kolonek každý měsíc slouží geniální názstroj jménem "Trvalý příkaz"
@Lucie, nepodceňujte osmdesátileté. I sedmaosmdesátiletá paní zvládá internetové bankovnictví včetně trvalých příkazů.
Nepodceňuju starší lidi, ale jde o mé rodiče, takže vím co od nich čekat. Sice podnikají (mají trafiku, zvládli EET, jezdí pro zboží atd.) ,ale nemají bankovní účet, neumí s pc, mobil používají jen tlačítkový a to jen vyjímečně. Není to o tom, že to neumí, ale že to nechtějí a už jsem si zvykla, že je zbytečné nutit jim něco, co sami nechtějí.
Jsou na to přímo tiskárny - pokud se dobře pamatuji, taková vytištěná složenka měla před pár lety hodnotu nákladů 10,-Kč za kus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.