Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opožděné měsíčky?

Od: weronika odpovědí: 7 změna:

dobrý veče preji vsem,měa jsem dostat mesicky ve čtvrtek tak nejak,pořád nic...jsem z toho nesvá..antikoncepci beru na akne,pravidelne ,tehotná urcite nejsem. Beru je pak mám pauzu, v té pauze vetsinou mám mít ty mesicky, a meli být ve čtvrtek...takže nevim co se deje,je to v pořádku? že se mužou nekdy opozdit 2,3,4 dny? nevite proč je nemám? ty duvody že nejsu tehotná..je pravda,pritele nemám,beru je pouze na akne. dekuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Dobrý večer. Může se to klidně stát. Někdy stačí nastydnutí, stres, změna prostředí, nebo nemoc a léky. Neplašte se hned. Pokud by absence měsíčků trvala déle, pak navštivte gynekologa.

helly
hodnocení

3x
Pri antikoncepci mas pseudomenstruaci - menstruace, ktera prijde, kdyz udelas pauzu, protoze ti klesnou hormony. Nemas normalni menstruaci jako ostatni zeny bez antikoncepce. Byla by potreba si o tom neco nastudovat. Jinak je jedno jestli to dostanes nebo ne, jak uz jsem psala neni to ta stejna menstruace jako bez prasku.
pb®

I ženám bez antikoncepce klesnou hormony. To máte jako s rýmou. Může být virová, bakteriální a nebo taky alergická, každopádně z nosu teče těm i těm. Asi nebudete někomu s nudlopádem z nosu díky alergické rýmě tvrdit že nemá normální rýmu, ale pseudorýmu. Nijak mu to totiž nepomůže. Ani na gynekologii se žen neptají na poslední datum pseudomenstruace, ale říkají tomu normálně menstruace.

@pd: I ženám bez antikoncepce klesnou hormony. (Ano, klesnou, ale rozdíl mezi pseudomenstruací při HA a normální menstruací je ten, že při krvácení, které je stejné, kromě děložní sliznice i neoplodněné vajíčko. To u HA neodchází, protože žena neovuluje.)

To máte jako s rýmou. Může být virová, bakteriální a nebo taky alergická, každopádně z nosu teče těm i těm. Asi nebudete někomu s nudlopádem z nosu díky alergické rýmě tvrdit že nemá normální rýmu, ale pseudorýmu. Nijak mu to totiž nepomůže. (Pletete se, když má někdo virovou rýmu, tak se z ní prostě musí dostat, vyležet, vypotit, nechat tělo bojovat, podpořit imunitní systém. Na virovou rýmu používá drtivá většina lidí normální kapky typu Nasivin nebo Olynth. Ty se mohou používat ale pouze jen přibližně týden. Při bakteriální většinou tělo oslabené virovou rýmou nezvládlo nápor druhotných bakterií = žluté a zelené nudle z nosu. Na to se dávají naopak bakteriální kapky. Co se týká alergické rýmy, na to jsou úplně jinačí druhy kapek a postupů a léků než u rýmy virové i bakteriální. Když má člověk dejme tomu alergii na pyly, a z toho alergickou rýmu, tak kdyby si kapal do nosu několik měsíců Nasivin kapky, to by teda zle dopadl, stejně jako antibiotické kapky. Co z toho vyplývá? Že je několik druhů rýmy a rozlišuje se to na základě léčby. Už je věcí názoru, které rýmě bude kdo říkat pseudorýma.)

A bych osvětila tu diskuzi s pseudomestruací a normální menstruací a zpožděním, tak pokud nastane zpoždění menstruace u regurélní menstruace, když žena nebere HA, tak to má v drtivé většině na svědomí to, že žena neovulovala tak jako ovulovat má, tj. měla ovulaci později, z jakých koliv příčin, nemoc, stres, apod. Zatímco pokud žena neovuluje, při pseudomenstruci, tak je na vině logicky něco jiného, než jen o pár dnů posunutá ovulace, takže všechny rady, že tělo není stroj, a že se to může opozdit, mohou být chybné. Tělo, při braní HA, je jako stroj, protože mu strojově dodáváte hormony, a strojově a přesně časově to tělo i menstruuje. Proto taky většina uživatelek HA tu antikoncepci bere, kromě toho, že aby neotěhotněli a neměli ovulaci, tak aby přesně, dokonce i na hodiny, věděly, kdy budou krvácet.

foxycz
hodnocení

0x
to je uplne normální. Ja jsem mela dostat mesicky 18.zari a dostala je teprv vcera takze úpln b klidu. A antikoncepci jde brat na akné?
helly
Ano jde, ale neresi to pricinu az to vysadi muze se stat, ze bude mit akne daleko horsi nez ted v puberte

A kromě toho, se taky může stát, že po vysazení bude mít velké problémy s otěhotněním...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]