Nejste přihlášen/a.
Dd, prosím o radu. Trpím na extrémně silné menstruační krvácení, přičemž menses je pravidelný a není ani PMS. Vždy jsem měla silnější menses, postupem věku se zesiluje a prodlužuje až na devět dní, je mi 46. Začínám mít potíže s častým a značným močením. Zaprvé, jak rozeznat, že krvácení je z ledvin, nebo gynekologické? Zadruhé, může moje silné menstruační krvácení souviset s nějakou ledvinovou poruchou? Gynekolog mě vyšetřil, není žádná cysta ani jiný důvod, předepsal mi na utlumení krvácení Pambu, ale v té době nevěděl o obtížích s častým močením a Pamba je nevhodná pro pacienty s ledvinovým onemocněním, proto se ji obávám brát. Zatřetí, jak mám tedy postupovat? Když navštívím praktickou a řeknu jí o problémech s častým močením, mám s sebou pro urychlení, když přijdu ráno, vzít hned lahvičku moče? Dá se tam z ní něco na místě najít, nebo musejí moč posílat někam jinam? Jde mi o to, že snad by poznali krev v moči čili onemocnění ledvin přímo v ordinaci nějakým testem? Menses nyní nemám. Jak při mensesu ztrácím hodně krve, trpím zimomřivostí, teď se mi stává, že když jsem dlouho u PC, anebo v autobuse a krčím se, objevuje se mi špinění, ale nevím, zda je důvod gynekologický, ledvinový či úplně jiný. Děkuji moc.
Přece musíte poznat, jestli v moči máte krev anebo krvácíte z pochvy. To je přece viditelný rozdíl. Jestliže máte zakrvácenou vložku, aniž byste se počůrala, je jasné, odkud to je.
Kdo zažil jakékoli ledvinové potíže, tak ví, že ty vždycky dost bolí. Takže jestli máte ledvinový problém a nebolí, tak to je fakt zvláštní. Časté močení má mnoho příčin a nemusí to být problém.
Menzes zesiluje hlavně po porodech a věkem (samozřejmě jsou i vyjímky) a pokud trpíte zimomřivostí atd. tak jednejte. Doplňujte železo a kys.listovou. Já takhle přicházela o červené krvinky a vyvinul se s toho dlouhodobý problém-malátnost,únava, svalové bolesti.
To vše můžete probrat s gynekologem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.