Nejste přihlášen/a.
ahoj,mám přítele 4 měsíce,on má dum,já byt,on do práce autem 10minut,já musím dojíždět/o hodku dřív vstát/, a je to na hraně-není dopravní spoj,chce,abych byla stále s ním,,stálé telefony,má hodně svých zájmů a známých, jsem často"jakože v klidu domu" PS. nevyspím se,jsem z toho KO,pracovně vytížená, udělám doma spoustu práce,díky za porozumnění zdraví Vanda
chtela jsem to napsat co nejstručněji,východisko-řešení,když partner to vždy zahraje do autu,hm a co ted?
...to já taky chci být s ním,ale on pracuje po-pá normal a já dělám směnný provoz,bydlíme kazdý zvlášt,chtěl by,abych se přestěhovala,ale mám práci/14let/ kde jsem za 20minut,on nějak nechápe,že přišla únava.
Jste ve fázi seznamování se, oťukávání se a zjšťování, jak vlastně každý žijete, bydlíte, jaké máte koníčky, jakou máte potřebu žít společenským životem.
Pokud vyznáváte společné hodnoty, rozumíte si, tak by ten vztah mohl vyjít, ale po 4 měsících je ještě brzy.
Povětšinou se musí oba dva domluvit, kde kdo ustoupí.
Problém je, že píšete, že partner neřeší, ale zahraje do autu, okecá to, nebo odsune, neřeší.
On spíše předpokládá, že se přizpůsobíte Vy a budete žít jeho život, přijmete jeho kamarády známé. Seznamte ho na oplátku se svými známými, uvidíte, jak je přijme a z toho vycházejte.
Pán může být dominantnější a pokud se k němu přistěhujete, dříve, než ho důkladně poznáte, abyste pak nelitovala. Také počítejte s tím, že on bude ve svém a Vy budete žít spíše podle něj.
Nekoukejte na peníze, na majetek, na dary, na dovolené, ale jak se s ním cítíte, jestli je hodný, nekonfliktní, nekouká jen na svoji kariéru, a jaké má vztahy se svojí rodinou, to ukáže hodně.
Já jsem neměla problém se přizpůsobit asi 9 let, měla jsem přítele hodného, ale stejně se s dcerou rozhodli a pořídili si, i přes mé námitky dalšího, velkého psa. Ale to už nebyla moje představa bydlení na důchod s velkým, velice aktivním psem v ložnici a v obýváku na sedací soupravě. A byl konec, nebyla to prostě stále moje domácnost a neměla jsem tam stejně hlavní slovo.
...lipánek to odhadnul-a dobře.
Doplním,že neřeším dům,,peníze,ani majetek,.,dovolené si platím sama .Vydělám si slušné peníze.
Snažím se přizpůsobit,ale velmi často, neohlášené,přicházející, návštěvy,které něco potřebují/, mi už vadí.
Máme minimální soukromí.
Stěhování vidím skepticky.
Děkuji za podporu všem, Vanda
PS: jsou to životní banality,někdo se tomu může smát,ale právě s tím řešením,hlavně citlivým, bývá potíž.
Já tam žádnou netolerantnost ani žárlivost nevidím. Zkuste napsat v klidu (dejte si načas), oč Vám jde, na co hledáte odpověď. A čleňte prosím Vás text. Používejte interpunkci > čárky ve větách a tečky za větami. Delší text je lepší členit na odstavce. Text se pak bude lépe číst, bude srozumitelnější.
A jak si to představujete Vy? Bydlet si každý sám a občas spolu zajít do kina, na výlet...? Pokud Vám to oběma bude vyhovovat, tak proč ne, ale společný život vypadá jinak.
Chápu obě strany:
On - přeci neprodá dům a nepřestěhuje se k Vám do bytu, odkud to má daleko do práce.
Vy - v podstatě to samé, jen ve Vašem případě jde o byt.
Každopádně pokud chcete být spolu, musí jeden z Vás dojíždět dál, než dojížděl nebo změnit zaměstnání. Bydlení v RD je asi lepší, než v bytě, takže se jeví, že ten ústupek byste měla udělat Vy. Samozřejmě vás ale nikdo nemůže nutit.
v kině jsme nebyli-,výlet 1x-nemá stále čas, je zavalen prací a návštěvami,dům prodávat nebude,já se z bytu zatím stěhovat nechystám,a dobré práce se vzdát,je hloupost.K čemu dům,když jste v něm osamoceni?.Každý chce mít nějakou jistotu,když se na to nadřel.Zní to tvrdě,ale s hlavou v oblacích se dlouho žít nedá,s tím si prošel asi každý z nás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.