Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jizvy jako po těhotenství

Od: sardinka odpovědí: 5 změna:
Zdravím, jsem holka 15 let. Určitě si myslíte, pane bože, co to tady píše, ale jen potrebuji radu.
Přestala jsem běhat, což byl můj veškerý pohyb a když přijdu domů po škole , je pět hodin a ještě se musím učit a nechce se mi jít si zaběhat. Když pak ve škole běháme, strašně mě bolí prdel. Jako fakt hodně. Prostě poslední dva měsíce mi mega zloustl zadek, jako tuk. Udělaly se mi tam jizvy, jako když je ženská po porodu tak má jizvy na břiše...já je mám na boku a zadku. Určitě začnu cvičit (je divný že moje břicho a nohy jsou stejný, jen zadek zešpekatel). Myslíte že je to spíš z toho, jak jsem byla zvyklá na prázdniny a teď sedím jen na zadku ve škole? Měla bych se věnovat i jiným aktivitám kromě běhu (asi začnu i cvičit)? Ty jizvy mi máma říká že vypadá jako by můj zadek byl tehotnej, tak nevíte, čím bych si to mohla mazat? Klidně něco přírodního? Je to fakt hnusný a normální holky to nemívají. Jde to strašné vidět když mám plavky a pak se mě lidi ptají, jestli se řezu na prdeli. Prosím radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdravím. Strie. A bude to tím, že jste přibrala asi. Strie už nezmizí, je to nevratné poškození kůže. Snažte se dodržovat správnou životosprávu a ten pohyb si ohlídejte též.

iz*
hodnocení

2x

Hlavně se začni hýbat > běhat i cvičit.

hodnocení

2x

Těm jizvičkám se říká petechie. Prostě hmoty pod půží přibývá překotně tolik, že potrhají podkoži. Tobě to udělalo to rychlé tloustnutí. Než najdeš drahou pomoc, pod sprchou se nahřej a namydlenou žínkou nebo měkkým kartáčkem promasíruj. Je potřeba ta místa prokrvit a uvolnit napětí v podkoží, aby nepraskalo. A po masáží nakrémuj, ať pojkožka zůstane vláčná.

Jestli jsou vaše skvrnky na kůži červené, jsou to petechie. Vznikají z různých důvodů a podle toho se léčí. Prodává se i specielní mast na petechie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]