Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde rostou houby?

Od: amlim* odpovědí: 9 změna:

Kam dnes na houby(okolí Prahy),poraďte,h*nevi*ezký den!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Opravdu těžká otázka. Možná pomůže tato unikátní mapa. Zdroj: magazin.softimage.cz/...

Kde rostou houby?
amlim*
hodnocení

*uspech*No,díky za mykomapu,velmi zajímavé,byli jsme v okolí Mukařova,našli jsme kromě klouzků,sameťáků,a pančáků i pravého zdravého hřiba a kozáka,Máme na polévku.Hurá!

papene*

:)Taky na Berounsku.Co je pančák?*bzum*

felicitas01*
hodnocení

2x

Houby rostou všude,nejsem sice z Prahy ale u nás na jižní moravě rostou.

Kde rostou houby? #2

hodnocení

2x

Co zkusit Kersko? Jezdí tam bus 398 z Černého Mostu. Berte to jako typ na další víkend.

amlim*
hodnocení

Moravo,super-to je nadílka!*bezim*

Omlouvám se,*klik* psala jsem"hantýrkou".Pančák je panský hřib.nebo taky suchohřib...

felicitas01*

U nás se říká suchohřib neboli babka,no jo,jiný kraj -jiná mluva.:)

lidka*

Zdravím jih Moravy a felicitas - je to nádherný úlovek. Také u nás rostou - kolega mě opět včera zásobil a mám zase po týdnu na sporáku houbovou omáčku (hřiby, křemenáče, tmavé kozáky). A i když jsem masožrout - je to zcela bez masa. *palec*Jinak v Kolíně jsme suchohřibům říkali poddoubníci a u nás v Jizerských horách zase podhříbci - jsou to také výborné houby a dají se použít na všechno (řízky, smaženice, pod maso, na houbovou omáčku, hubník a spousta dalších jídel). Babky říkáme houbám na způsob horšího podhříbku - s takovým jakoby rozpraskaným kloboukem - dobrá do směsi smaženice - jinak je taková trochu nakyslá, víc vodnatá a často a hodně červivá. Mometálně roste hodně růžovek - masáků. Výborná houba, ovšem třikrát ji prohlédnu, než schválím konzumaci . *tuc* Přeji všem plné koše!

papene*

*slunce*Tak díky už si to budu pamatovat.

Tak houbám zdar*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]