Nejste přihlášen/a.
Opravdu těžká otázka. Možná pomůže tato unikátní mapa. Zdroj: magazin.softimage.cz/...
Moravo,super-to je nadílka!
Omlouvám se, psala jsem"hantýrkou".Pančák je panský hřib.nebo taky suchohřib...
Zdravím jih Moravy a felicitas - je to nádherný úlovek. Také u nás rostou - kolega mě opět včera zásobil a mám zase po týdnu na sporáku houbovou omáčku (hřiby, křemenáče, tmavé kozáky). A i když jsem masožrout - je to zcela bez masa. Jinak v Kolíně jsme suchohřibům říkali poddoubníci a u nás v Jizerských horách zase podhříbci - jsou to také výborné houby a dají se použít na všechno (řízky, smaženice, pod maso, na houbovou omáčku, hubník a spousta dalších jídel). Babky říkáme houbám na způsob horšího podhříbku - s takovým jakoby rozpraskaným kloboukem - dobrá do směsi smaženice - jinak je taková trochu nakyslá, víc vodnatá a často a hodně červivá. Mometálně roste hodně růžovek - masáků. Výborná houba, ovšem třikrát ji prohlédnu, než schválím konzumaci .
Přeji všem plné koše!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.