Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
trošku takový trapas,ale stane se no
upečené kuře a v něm zapečený sáček s drobami.
zapoměla jsem,sáček šel normálně vytáhnout a moje otazka zní zda-li se může kuře normálně sníst ,jestli náhodou ten pytlík nepustí nejakou škodlivinku
děkuji
To jsem ještě neslyšela a pobavilo mně to ale ano,stát se to může.Já jsem tedy od mládí kuře před pečením zvyklá vymývat i uvnitř
Klidně snězte, lidem už se to stalo . V hrudním koši stejně nic konzumovat nebudete, veškeré maso je zvenku. Dobrou chuť
M.
Jednou se mi to taky stalo, tenkrát jsme kuře snědli a jsme tady. Jsou horší věci. navíc, jak tady někteří píší o oplachování, jinde jsem psala,že nyní se prý maso nemá vůbec oplachovat,ale kdysi mi jedna stará paní říkala, že kuře vždycky nejdřív opláchne vařící vodou, aby se rozpustil prý vosk, pomocí kterého se odstraňuje peří.
Nejedla bych to. Je divné, že jste na ten sáček nepřišla. A také je divné, kde jste to kuře s droby sehnala. A i kdyby tam ten sáček nebyl, to kuře by asi stejně nebylo dobré, protože jste ho evidentně ani nesolila, ani nijak jinak nekořenila. Protože kdyby ano, tak byste nutně musela ten sáček s droby najít. Tohle by se mohlo stát pouze v tom případě, že byste vzala kuře z mrazáku a rovnou ho prskla na pekáč a dala do trouby. A to by bylo bléé, i kdyby tam sáček nebyl.
Já si myslím, že by každá hospodyňka měla jakékoliv maso dobře oprat. Nemáte taky ten pocit? Nemáte doma tekoucí vodu, nebo šetříte? Pokud kuře umývám a následně solím a kořením, tedy i uvnitř, na ten pytlík bych určitě musela přijít.
Děvče, děvče, Vy jste ale materyjál...Jaga.
Babicko, ono u kureciho se prave moc opirani nedoporucuje. Muzete si tak roznest salmonelu po cele kuchyni . U nas to maso stejne oplachujeme, ale nekdo se toho muze drzet. Nasolit to jo, to uz je potreba
Pokud budete chtět mít každý kousek masa dobře omytý, myslím, že byste si neměla dát ani tu nejlepší šunku / nemyslím domácí, i když tam to je taky nejisté/, ani si nikde nedat oběd, ani polévku, ani kousek uzeniny apod. Pochybuji, že v masných závodech se všechno maso dobře omývá. Navíc, pokud se někdy setkáte s nějakým bacilem, máte největší pravděpodobnost onemocnění. Měla jsem spolupracovnici, ta si vždycky hrníček před použitím znovu omyla, umytý nářezák, když si chtěla sobě nakrájet domů uzeninu , znovu umyla a pak byla měsíc na neschopence se salmonelou. Nikdo jiný ani zákazníci nemocní nebyli.
Kuchaři neradi umývají maso, že se tím zbaví minerálů, ale hlavně, že nasákne a pak se některá úprava nedaří.
Prý se při oplachování rozptylují bakterie a mohou dopadnout na potraviny až 1 m daleko. Potom nestačí použít na drůbež zvláštní prkénko a nůž, ale muselo by se zřejmě vydezinfikovat všechno okolo. Nedávno jsem četla na internetu.
Správně, při mytí se bakterie roznesou na všechno okolo, když se to dá rovnou tepelně zpracovat, tak se ty bakterie zničí a nekontaminují okolí.
Panebože, kdyby byla všechno pravda co se dneska píše, tak už bych musela být za 70 let života několikrát natažená na prkně nožičkama vzhůru, nebo musela trpět všelijakými strašidelnými nemocemi, nebo bych musela být prolezlá bakteriemi až do morku kostí. Jsem bohudík zdravá jako řípa, nemám žádné alergie a cítím se o 10 let mladší než ve skutečnosti jsem. Ale kuře s upečeným igelitem bych teda nejedla, leda v nejvyšší nouzi. Ale nevím, za celý život se mi tohle teda nestalo a troufám si tvrdit, že do smrti ani nestane. V dnešní době ale všechno maso raději opláchnu, protože vůbec nevím kudy procházelo předtím, než se dostalo na můj stůl. Kdybych žila v době Magdalény Rettigové, tak by to byl určitě "hřích", ale dnes je všechno jinak. Tady se bude pořád kecat co všechno se má a nemá dělat a kdybychom viděli, čím vším projde takové kuře, než se nám dostane na stůl, tak by nás asi přešla chuť.
Nakrájené maso také oplachuju nerada a dělám to co nejzběžněji (právě proto, že se z něho vyplachuje šťáva), ovšem kuře či jinou drůbež (je-li vcelku) oplachuju a vyplachuju vždycky a důkladne. Ten vnitřek se stejně nejí a povrch je pokrytý kůží, která žádnou šťávu nepouští. Samozřejmě to dělám tak, aby voda nestříkala všude kolem.
Suzymon, naprostý souhlas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.