Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapecený sáček v kuřeti

Od: alena* odpovědí: 33 změna:

Dobrý den

trošku takový trapas,ale stane se no :-D

upečené kuře a v něm zapečený sáček s drobami.

zapoměla jsem,sáček šel normálně vytáhnout a moje otazka zní zda-li se může kuře normálně sníst ,jestli náhodou ten pytlík nepustí nejakou škodlivinku

děkuji :)

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Hezký večer, já to vidím takto, pokud pečeně není cítit pečeným plastem*sok* ani po ochutnání,

snědla bych ji, jednorázově vám to, pokud by do masa vnikla nějaká škodlivina, neuškodí.

Dejte vědět, jak to dopadlo*mnam*

hodnocení

4x

To jsem ještě neslyšela a pobavilo mně to ale ano,stát se to může.Já jsem tedy od mládí kuře před pečením zvyklá vymývat i uvnitř ;);)

liska5

A solit a kořenit...

hahanaj*
hodnocení

4x

To jste kuře nemyla? *nevi*zvláštní... no ,ale přeci jen je to plast a pekl se v troubě...já bych na to chuť neměla. Nevím, jaký máte vy žaludek *smich*

Kuřecí, pečený v igelitu. *vtip*

liska5

...nadívané vnitřnostmi v igelitovém kabátku...

Okrajové části, jako stehna a vnější maso z prsíček, bych asi snědla.

72mona3*
hodnocení

1x

Klidně snězte, lidem už se to stalo :-D. V hrudním koši stejně nic konzumovat nebudete, veškeré maso je zvenku. Dobrou chuť ;) M.

alena*
13.09.19 18:39
hodnocení

děkuji :)

Jednou se mi to taky stalo, tenkrát jsme kuře snědli a jsme tady. Jsou horší věci. navíc, jak tady někteří píší o oplachování, jinde jsem psala,že nyní se prý maso nemá vůbec oplachovat,ale kdysi mi jedna stará paní říkala, že kuře vždycky nejdřív opláchne vařící vodou, aby se rozpustil prý vosk, pomocí kterého se odstraňuje peří.

hodnocení

1x

Nejedla bych to. Je divné, že jste na ten sáček nepřišla. A také je divné, kde jste to kuře s droby sehnala. A i kdyby tam ten sáček nebyl, to kuře by asi stejně nebylo dobré, protože jste ho evidentně ani nesolila, ani nijak jinak nekořenila. Protože kdyby ano, tak byste nutně musela ten sáček s droby najít. Tohle by se mohlo stát pouze v tom případě, že byste vzala kuře z mrazáku a rovnou ho prskla na pekáč a dala do trouby. *blee* A to by bylo bléé, i kdyby tam sáček nebyl.

jakoloko

Že jo, je to celé nějaké podezřelé s tím kuřetem, asi konspirační teorie. Anebo existují lidé (a já mezi ně patřím), co kuře solí a koření jen zvenčí. A kupodivu je to jedlé. Divné, což?

hodnocení

1x

Moje kuře vždy rozporcuje a pak dá díly péci. Vcelku jsme naposledy pekli kuře snad před více jak 15 roky a nikdy s DROBAMI.Vždy jsme totiž posolili i vnitřek a tudíž by se na droby přišlo!

hodnocení

1x

Já si myslím, že by každá hospodyňka měla jakékoliv maso dobře oprat. Nemáte taky ten pocit? Nemáte doma tekoucí vodu, nebo šetříte? Pokud kuře umývám a následně solím a kořením, tedy i uvnitř, na ten pytlík bych určitě musela přijít.

Děvče, děvče, Vy jste ale materyjál...*smich*Jaga.

Babicko, ono u kureciho se prave moc opirani nedoporucuje. Muzete si tak roznest salmonelu po cele kuchyni :). U nas to maso stejne oplachujeme, ale nekdo se toho muze drzet. Nasolit to jo, to uz je potreba

Pokud budete chtět mít každý kousek masa dobře omytý, myslím, že byste si neměla dát ani tu nejlepší šunku / nemyslím domácí, i když tam to je taky nejisté/, ani si nikde nedat oběd, ani polévku, ani kousek uzeniny apod. Pochybuji, že v masných závodech se všechno maso dobře omývá. Navíc, pokud se někdy setkáte s nějakým bacilem, máte největší pravděpodobnost onemocnění. Měla jsem spolupracovnici, ta si vždycky hrníček před použitím znovu omyla, umytý nářezák, když si chtěla sobě nakrájet domů uzeninu , znovu umyla a pak byla měsíc na neschopence se salmonelou. Nikdo jiný ani zákazníci nemocní nebyli.

Taky znám jednu takovou. Ta má celý život strach s nějaké virózy, všechno snad sterilizuje, ve vlaku si drží kapesník celou cestu u nosu, aby nevdechovala cizí bacily a je neustále nemocná. Je z ní úplně nešťastná ženská, nikdo s ní nechce ani komunikovat, všem leze na nervy.

lidus*
hodnocení

0x

Sice je divné, že jste kuře nemyla a nesolila ale klidně bych to snědla.

asd1
hodnocení

0x
Škodliviny těžko a pokud chutná normálně tak bych neměl problém. Spíš je divný, že to před pečením neopláchneš, takže pokud nejíst tak kvůli tomu než kvůli igelitu (pokud nebyl vyloženě uškvařený tak z něj škodliviny nehrozí)
cernylysak

Třeba kvůli tomu, že kuřecí maso se oplachovat nemá

Proč se nemá před pečením oplachovat?

liska5

Kuchaři neradi umývají maso, že se tím zbaví minerálů, ale hlavně, že nasákne a pak se některá úprava nedaří.

Prý se při oplachování rozptylují bakterie a mohou dopadnout na potraviny až 1 m daleko. Potom nestačí použít na drůbež zvláštní prkénko a nůž, ale muselo by se zřejmě vydezinfikovat všechno okolo. Nedávno jsem četla na internetu.

cernylysak

Správně, při mytí se bakterie roznesou na všechno okolo, když se to dá rovnou tepelně zpracovat, tak se ty bakterie zničí a nekontaminují okolí.

Panebože, kdyby byla všechno pravda co se dneska píše, tak už bych musela být za 70 let života několikrát natažená na prkně nožičkama vzhůru, nebo musela trpět všelijakými strašidelnými nemocemi, nebo bych musela být prolezlá bakteriemi až do morku kostí. Jsem bohudík zdravá jako řípa, nemám žádné alergie a cítím se o 10 let mladší než ve skutečnosti jsem. Ale kuře s upečeným igelitem bych teda nejedla, leda v nejvyšší nouzi. Ale nevím, za celý život se mi tohle teda nestalo a troufám si tvrdit, že do smrti ani nestane. V dnešní době ale všechno maso raději opláchnu, protože vůbec nevím kudy procházelo předtím, než se dostalo na můj stůl. Kdybych žila v době Magdalény Rettigové, tak by to byl určitě "hřích", ale dnes je všechno jinak. Tady se bude pořád kecat co všechno se má a nemá dělat a kdybychom viděli, čím vším projde takové kuře, než se nám dostane na stůl, tak by nás asi přešla chuť.

Nakrájené maso také oplachuju nerada a dělám to co nejzběžněji (právě proto, že se z něho vyplachuje šťáva), ovšem kuře či jinou drůbež (je-li vcelku) oplachuju a vyplachuju vždycky a důkladne. Ten vnitřek se stejně nejí a povrch je pokrytý kůží, která žádnou šťávu nepouští. Samozřejmě to dělám tak, aby voda nestříkala všude kolem.

Suzymon, naprostý souhlas.

A jak se vyrábí šunka, lahůdkové párky, uzené maso a ostatní, raději nemyslet a jíst , co mám.

liska5

Příbuzná dělala jako studentka brigádu v konzervárnách, a ta by nedala do pusy ani džem, natož paštiku.

nikdo*
hodnocení

0x

Ony se droby dávají do plastu? Já pokud jsem viděl droby uvnitř, tak to byl asi papírový pytlík. Podobný pytlíku od čaje, jen silnější...

liska5

Ten papírový pytlík má z vnitřní strany mikrotenovou folii.

karel556*

už několiokrát jsme koupili kuře i s drobama a ty byly v igelitovém sáčku

hodnocení

0x
Tez se mi to stalo a zijeme

kur
hodnocení

0x

Připadá mi, že kuře když se neopláchne, tak smrdí.

To je normální ,že zasmrádne, zejména když je dlouho v lednici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]