Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dozrají fíky z LIDLu?

Od: liska5 odpovědí: 10 změna:

Riskla jsem to a vzala jsem v akci více kousků. I když jsem vybírala ty největší a nejtmavší, stejně nejsou dozrálé. Mají víceméně mdlou chuť a celkem silnou tu bílou vrstvu slupky. Myslíte, že mi doma dozrají, nebo z nich mám udělat džem?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Budete zklamaná, fíky patří mezi ovoce, které nedozrává. Naopak po utržení začíná vysychat. Pokud je chcete zpracovat, tak přidat ke šťavnatému , sladkému ovoci (nemusely by být špatné hodně zralé hrušky). Džem z takto podtržených fíků bude bez chuti - před lety vyzkoušeno.

hodnocení

2x
Nejsem si jistý, ale všechno ovoce dojde. I když utrhnete tvrdé švestky, tak to týdne zmeknou.
Co si pamatuji, po koupi zralých fíků na trhu jsme měli co dělat, abychom je snědli včas než se roztečou v průběhu pár dnů.
I marmeláda z nezralých fíků nebude nic moc. Podle mě není co ztratit počkáním.
margi
Tak to se pletete, zdaleka ne všechno dozraje. Zkuste to s pomeranči nebo mandarinkami, koupíte nezralé - zůstanou vám nezralé kyselé. Stejně tak hroznové víno, nedozraje a zůstane kyselé. Ani jahody nedozrají ale shnijí, maliny taky. Meloun taky nedozraje. Jak je to s fíky ale nevím. Třeba zas banány dozrání v pohodě, hrušky jablka většinou taky.

Meloun není ovoce! Je zelenina !

hahanaj*
hodnocení

2x

Tentokrát nebyly dobré, taky jsem jich vzala víc a po pár dnech byly zcvrklé-protože v lednici by nedozrály nechala jsem je ve špajzu.Je víc druhů ...s takto silnou slupkou jsem ještě neměla- vždy jsme jedli fíky celé a tohle nešlo.

liska5
hodnocení

Ovoce / kromě hroznového vína/ do lednice nedávám. Pokud bych z těch nedozrálých fíků dělala džem, tak ještě s nějakým ovocem, aby nebyl tak fádní. Fantazii klást meze nebudu. Zatím ale počkám.

liska5
hodnocení

U ségry na jižní Moravě rostou dva fíkovníky. Ona se domnívá, že fíky dozrají. Asi jde o to, jak moc byly podtržené. Tak dělám pokus. 4 fíky jsem dala pod krabičku, aby mohly v klidu zrát a nešly na ně drosofily. Dám vědět, jak to dopadlo.

liska5
hodnocení

Slíbila jsem zveřejnit výsledek pokusu, kdy jsem z těch nechutně mdlých podtržených fíků vybrala 4 a nechala je pod poklopem dozrávat.

Jeden se do tří dnů zbortil a rozbředl, tři přežily týden v pokojové teplotě. Ztmavly, vevnitř ta zrnka dostala sytější barvu, i slupka se ztenčila, takže se zdálo, že dozrály. Na chuť ale nezesládly. Možná trošičku, ale chutné ani po týdnu nebyly.

Díky za zkušenost.

Tu sladkost dostávají fíky ze sluníčka. Já jsem dnes 2 fíky utrhla z keře, byly zralé ale málo sladké, je poznat, že sluníčka je už málo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]