Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, poradíte jak správně sterilovat domácí ovocnou přesnídávku? Vyzkoušela jsem pro děti super recept bez pudinku a cukru, kde je pouze ovoce s převahou jablek a paní u receptu píše, že je možno kvůli trvanlivosti presnidavku sterilovat asi 20min.na 80st. a tady nechapu proč a jaký důvod, že pouze na těch 80st.a ne při bodu varu...? Kvůli zachování vitamínů..? Ovoce nakrájím a stejně ho přece vařím v troše vody kolem 10-15 min. ..Za možnou odpověď děkuju..
Za mě bych volil cestu pyré - po rozmixování bych to nechal znovu převřít a šup do sklenice. Na 5 minut otočit horem dno a hotovo. Prostě jako marmelády. Další sterilizace je pojistka navíc... občas se přece stane, že i marmeláda začne plesnivět.
Taky záleží na jak dlouho to chcete uskladnit. Pokud na týden je to zbytečné. Pokud na půl roku pak asi ano. Ale tyhle přesnídavky jde skoro dělat obden, není to náročné na čas.
Děkuju za radu.. Máte pravdu, že výroba je vlastne jako marmeláda.Tu mi udělá pekárna, vložím do sklenic,otočím dnem vzhůru do vychladnuti a takto mi vydržela 2roky,ale jen proto, že se snědla už ta poslední. -Nikdy se mi nestalo po otevření byla marmoska zkažená. Budu to takto dělat a kašlu na sterilovani. -
Mám doma malé děti a ty chodí na tuto přesnídávku potajmu do ledničky jak loupeznici a máte pravdu, že je to tak snadné, že sterilovani je zbytečné..
Já celý život zavařuji. U nás doma vždycky byly desítky zavařenin a já bez nich neumím žít. Žádné ovoce při zavařování nevařím. Vždycky vyženu poměrně rychle teplotu v hrnci na 75°C, 10 minut teplotu držím a pak vypnu. Po dalších 10ti minutách sklenice z hrnce vytahuji a nechávám vychladnout dnem nahoru. Určitě tohle bude fungovat i u malých skleniček s ovocným pyré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.