Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je stravitelná syrová pohanka?

Od: zvedava odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, velmi ráda jím pohanku. Ale nevařenou. Jen tak suchou, jak ji koupím v obchodě. Křoupu jí celý den (asi už půl roku) a sním jí určitě půl kila denně. Je v této formě stravitelná a její prospěšné látky vstřebatelné? Nebo je zcela nezbytné ji vařit. Mně chutná jen tak syrová a každý den na ni mám vyloženě chuť.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Podle mého názoru se musí dost dlouho trávit a může zlstat v záhybech střev. Ale prodávají se pohankové pukance, ty papám já.

 

zito
hodnocení

0x

Jestli si ale zase tím křupáním neničíte zuby. Každý den půl kila pohanky, to musí být na zuby zátěž. Co jí třeba na chvíli namočit do studené vody, aby trochu změkla. I žaludek s tím má dost práce.

 

liska5
hodnocení

0x

Pohanku lámanku i vločky často jen namáčím, zachovají se tak hodnotné látky, které by jinak zničil dlouhý var. A nebo povařím po namočení jen krátce. To zas je chutnější. Teď jsem si šla vyzkoušet, jak chřupe celá pohanka.*ee**stop* Tak to nedám, tvrdé to je na moje zuby. A kousat to potřebuje hodně dlouho, ať si z toho může tělo vybrat. Střeva to prokartáčuje, ale chudák žaludek. Já bych to zkusila mixnout. A ty pukance jsem si párkrát koupila, jsou fajn, ale vyjdou draho. To bych zkusila sama lehce pohanku opražit, co to udělá.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]