Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, velmi ráda jím pohanku. Ale nevařenou. Jen tak suchou, jak ji koupím v obchodě. Křoupu jí celý den (asi už půl roku) a sním jí určitě půl kila denně. Je v této formě stravitelná a její prospěšné látky vstřebatelné? Nebo je zcela nezbytné ji vařit. Mně chutná jen tak syrová a každý den na ni mám vyloženě chuť.
Pohanku lámanku i vločky často jen namáčím, zachovají se tak hodnotné látky, které by jinak zničil dlouhý var. A nebo povařím po namočení jen krátce. To zas je chutnější. Teď jsem si šla vyzkoušet, jak chřupe celá pohanka. Tak to nedám, tvrdé to je na moje zuby. A kousat to potřebuje hodně dlouho, ať si z toho může tělo vybrat. Střeva to prokartáčuje, ale chudák žaludek. Já bych to zkusila mixnout. A ty pukance jsem si párkrát koupila, jsou fajn, ale vyjdou draho. To bych zkusila sama lehce pohanku opražit, co to udělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.