Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzení kapra

Od: potekp odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
chci zkusit uzeného kapra, ale nevím jak na to. Jakou teplotu a jakou přípravu. Měl jsem ho naposledy v dětství. Máte někdo vlastní zkušenost, aby se mi uzení kapra povedlo na poprvé?

Uzení kapra

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Uzený kapr

Byl to trochu experiment-našel jsem někde starý navod- dva dny ve slaném zeleneninovem nálevu (4 lžíce soli, 2 l vody, petržel, mrkev kousek celeru, bobkový listy, nové koření, jalovec, cesnek 10 minut vařit ) porce ryby do vychledleho nálevu na dva dny.
Uzeni: hodinu na 80 st, 3 hod na 60st, hodinu na 85-90 st

hodnocení

0x

Kapra jsme nikdy neudili. Cejny a úhoře ano, ale kapra nikdy. Ale já bych ho nejprve potřela česnekem se solí a nechala cca 2 hoďky odpočinout. :-D Napište později, jak se vám to vydařilo. Jsem zvědavá.

hodnocení

0x
My kapry udily v celku a opletene sitkou. Buď jsme ho delali na sucho- jen nasolit,dovnitr česnek treba,bobkovy list a pepr a nebo na mokro- naložit - voda, sůl a treba česnek, kopr,atd. Na sucho jsme ti dělali kdyz jsme spěchali- staci odlezet pres noc a na mokro kdyz bylo vic casu.teplota udirny kolem 130 stupnu,po vložení ryb stáhnout na 100 stupnu, a az kapři oschnou tak snizit na 70 stupnu..no a asi 6 hodin udit.. ale kolikrat je udime apolu s masem,tak se teplota moc neresi. Cim dele a pri nizsi teplote je udite,tak tim dele vydrzi.ale my je stejně brzo sníme *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]