Dobry den, je normalni bezbolestna menstruace? Mivala jsem ji vzdycky 1. den hodne bolestnou, druhy den mene bolestnou. Ted ji mam bolestnou jen kdyz to prichazi jinak cela menstruace bez bolesti. Taky ji mam trosku slabsi, ale stejne dlouhou.
Nezměnilo se něco? Nová antikoncepce, porod, potrat? Neberete nějaké léky? Závažná životní situace?
Jinak to normální určitě je, některé ženy mají to štěstí. (A my další zobáme vitamín E, hořčík a Ibalgin.) Ale jeslti se to změnilo náhle, tak tam nějaká příčina bude, tak zkoumejte, co bylo, než změna přišla.
polly
Nic se prave nezmenilo, krome pocasi a to si nemyslim, ze by na me působilo. Hormonalni antikoncepci neberu ani jsem nikdy nebrala. Potrat zadny nebyl a jeste jsem nikdy nerodila. Leky neberu. Od cervna jsem zacala pracovat, coz tomu taky neprizpusobuju. Jedina zmena je max. ta ze neresime, kdy dite prijde. Takze to obcas do me pritel pusti, obcas prerusovane, ale ze by meli sperma vliv na menstruaci to se mi nezda
Nastudujte si něco o vlivu prostaglandinů na dělohu. Když mohou sice ve větší koncentraci uvolnit čípek při vyvolávaném porodu, proč by nemohly mít v nižší koncentraci uvolňující účinek při menstruaci. A ano, menestruaci lze mít zcela bezbolestnou. Mám to taky tak, nijak mě tohle období neobtěžuje.
Já v tyto dny rovněž žádné bolesti ani nic jiného, nepříjemného, nepociťuji. Naopak mívám obvykle lepší náladu a více energie. Ale první dva roky jsem ji mívala občas i bolestivou.
To buďte ráda, že nemáte příliš bolestivou menstruaci. Ta prý prozrazuje nějakou nerovnováhu nebo nedostatek v hormonech, minerálech, ale i psychice. Takové ženy shání pupalkový olej, berou homeopatika, A vitamin, pijí speciální čaje, živí se zelenou petrželí či kopřivami..
Někoho menstruace sklátí do postele. Na druhou stranu je prý 15 procent běžkyň-závodnic, které v tu dobu mají lepší výkony. Krev má v tu dobu asi trochu jiné vlastnosti.
polly
Ja ji nemam skoro bolestivou, krome 5 minut kdy se to rozjizdi, tak me nic neboli. Kdyby ze me nic neteklo tak ani nevim, ze ji mam. To jsem to takhle nikdy nemela az tyhle 2 posledni mesice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.