Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
často mám u nových bot problém, že mě ze začátku tlačí tak, že z toho mám rozedřenou kůži do krve a puchýře. Potřebovala bych tip, jak je co nejlépe před použitím roztáhnout, aby netlačily. Kamarádka mi doporučovala dřevěné roztahovací napínáky do bot, ale když jsem si o tom něco četla, tak napínáky údajně neslouží k roztahování bot, pouze napínají kůži, aby se nepropadala - máte s tím nějaké zkušenosti? Může napínák roztáhnout botu? Vím, že existují i nějaké spreje na roztahování bot, ale recenze od lidí na tyto spreje taky nejsou vždy zcela pozitivní.
Jak roztahujete boty vy? Jde mi tedy hlavně o kožené boty.
Ano, mám ty samé zkušenosti s novými botami, jen asi dvoje mi boty jako nové neodřeli nohy...Dokonce i když už na jaře byly dobré a vrátila jsem se do nich na podzim, torturu zopakovaly. Spreje znám, boty určitě trochu změknou, ale pokud nejsou vyrobeny z měkké kůže, tak zázrak se neděje. Napínáky se dají koupit, ale platí předchozí věta. Při koupi boty důkladně prozkoumám i zrakem, záhyb na patě určitě nezměkne. Když už sem boty koupila a trápí mě, Preventivně si lepím leukoplast na různé části chodidla... tam, kde cítím nějaké tlaky. No ale jsem ten případ, že lakovky si už nikdy nekoupím.
Jestli se do bot nedostanete v mokrých ponožkách. vylijte do nich horkou vodu a ihned vylejte a v takto navlhlých v nich choďte po domě.Neplatí na vytažení do délky nebo jestli jsou umělohmotné, nepomůže ani svěcená vody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.