Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se srazí piškot?

Od: marcelamilatov odpovědí: 6 změna:
Proč se mi piškot v elektrické troubě na dně asi půl cm srazí a neupeče, zapínám troubu dole i nahoře a piškot vkládám na rošt co nejníže. Děkuji Marcela

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

7x

Piškot vkládám na prostřední mřížku v troubě , taky mám elektrickou.Nikdy se mi nesrazí.Peču cca na 170-180st.Troubu zapínám hned jakmile začnu připravovat těsto,aby se předehřála. Hlavně po vložení pekáče s těstem troubu prvních 10 minut neotevírejte - mohlo by se těsto srazit /tady je možná ta vaše chyba/.

Celkově peču cca 17 minut dokud těsto nezíská pěknou zlatavou barvu-to snadno poznám pohledem do okénka dvířek a troubu neotevírám. Po té opatrně vyndám pekáč a nesmím s ním klepnout a nechám chladnout.Piškot potřebuje jemné zacházení,aby se nesrazil

hodnocení

0x

Já ho dělám léta a nikdy se mně nesrazil :)
Tady máte skvělý návod

Z tohoto receptu dělávám také rolády a další piškotové dobrůtky.

doplněno 28.08.19 21:04: Pardon, omlouvám se.
Pod videem je psána gramáž.
Takže : 7 vajec, 210g hl. mouky a 210g cukr krystal.

jeny*
hodnocení

0x

Někdy je příčinou špatně vyšlehaný sníh..Nebo také když se piškot vyndá z trouby, ale ještě by tam měl být. Tak potom "spadne".

hodnocení

0x

Pro wamp-recept mozna dobry-ALE to je od voka?Ceho kolik -cisaruv pekar-primerene,primerene.

lidus*
hodnocení

0x

Piškot jak ho dělám, 6 celých vajec, 1 polévková lžíce vlažné vody, špetička soli, 1polévková lžíce krystalu na jedno vejce-důkladně vyšlehat, pak přidat 2polévkové lžíce polohrubé mouky na 1 vejce, já šlehám ale má se lehce vmíchat. Dávám- li kakao nebo ořechy tak prostě nahradím tu lžíci mouky, co dám jiné, nedám mouku, nakonec dám trošku prášku do pečiva, já pro jistotu ale jde to i bez něj.Troubu rozehřeji na 180, dám na prostřední rošt. Povede se vždy ale v plynovce jsem zkusila jednou, jíst se to dalo ale strašné to bylo. Ze stejného těsta dělám i roládu. Z trouby jde až se odlepí okraje a pro jistotu do něj píchnu špejlí. V el. troubě vypnu dřív a nechám dojít, jen nesmíte zapomenout hlídat aby nezhořel.

hodnocení

0x

Máte troubu která topí nahoře i dole, nedávejte formu s těstem na spodní místo, ale doprostřed. Trouba na piškot má být vyhřátá na 170-180 stupňů, než do ní vložíte formu s těstem. Záleží jakou máte troubu. Horkovzduch stačí 170 stupňů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]