Nejste přihlášen/a.
Piškot vkládám na prostřední mřížku v troubě , taky mám elektrickou.Nikdy se mi nesrazí.Peču cca na 170-180st.Troubu zapínám hned jakmile začnu připravovat těsto,aby se předehřála. Hlavně po vložení pekáče s těstem troubu prvních 10 minut neotevírejte - mohlo by se těsto srazit /tady je možná ta vaše chyba/.
Celkově peču cca 17 minut dokud těsto nezíská pěknou zlatavou barvu-to snadno poznám pohledem do okénka dvířek a troubu neotevírám. Po té opatrně vyndám pekáč a nesmím s ním klepnout a nechám chladnout.Piškot potřebuje jemné zacházení,aby se nesrazil
Já ho dělám léta a nikdy se mně nesrazil
Tady máte skvělý návod
Z tohoto receptu dělávám také rolády a další piškotové dobrůtky.
Piškot jak ho dělám, 6 celých vajec, 1 polévková lžíce vlažné vody, špetička soli, 1polévková lžíce krystalu na jedno vejce-důkladně vyšlehat, pak přidat 2polévkové lžíce polohrubé mouky na 1 vejce, já šlehám ale má se lehce vmíchat. Dávám- li kakao nebo ořechy tak prostě nahradím tu lžíci mouky, co dám jiné, nedám mouku, nakonec dám trošku prášku do pečiva, já pro jistotu ale jde to i bez něj.Troubu rozehřeji na 180, dám na prostřední rošt. Povede se vždy ale v plynovce jsem zkusila jednou, jíst se to dalo ale strašné to bylo. Ze stejného těsta dělám i roládu. Z trouby jde až se odlepí okraje a pro jistotu do něj píchnu špejlí. V el. troubě vypnu dřív a nechám dojít, jen nesmíte zapomenout hlídat aby nezhořel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.