Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manikůra - plíseň

Od: nikc® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěla bych chodit na nehty. 2x jsem už byla, ale chtěla bych chodit někam, kde je to levnější. Ale mám obavu, že chytnu třeba plíseň po někom. Přece jen dělají manikůru více ženám. Kdyby měla nějaká žena plíseň na nehtech, řekla by jí manikérka, že jí dělat manikůru nebude nebo ne? Chytnul někdo plíseň po manikůře a dělání nehtů? Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Určitě musí dbát všude na hygienu a dodržovat jí. Myslím si, že pokud má zákazník viditelnou plíseň na nehtech, tak by měla manikérka takového zákazníka odmítnout. To je jako kdyby šel někdo ke kadeřnici a měl vši. Také by se mu v hlavě nehrabala. Myslím, že se obáváte zbytečně, ale netvrdím, že to není možné. To by ovšem musela být ale hodně velká náhoda, abyste si odnesla plíseň po někom..

To si nemyslím. Přirovnávat plíseň na nehtech a vši mi přijde nedobré. Už proto, že vší se lze nějak zbavit.

Co třeba přirovnat k sobě plíseň na nehtech a lupénku? To už je víc fér, nemyslíte?

hodnocení

2x
Tehdy jsem na dveřích manikura/ pedikura, viděla cedulku že klienty s plísní můžou odmítnout a neosetrit- ale co vím, tak nikdy neodmitly. Take par zen v mem okolí co dělají mani/ pedi normálně ošetřují klienty a kdyz plisen zjisti tak rekne,jake kroky mají podniknout. Ale toto se týká spise pedi- tam se plisne vyskytují casteji. Nasadí rukavice a jedou.Po pedi vse vysterilizují v Melagu.no take jsem na druhou stranu byla svedkem toho jak zakaznice odesla,manikerka naradi polozila na podlozku a pocákala velmi malym množstvím desinfekce sotva jeden pilnik a bylo hotovo, vydesinfikovano. Chodila jsem delší dobu do různých salonu a nikdy jsem nic nechytla.v okoli chodi mnoho zen na mani ( i k vietnamcum) a co vim,tak plisen chytly dvě za ty roky,a ani jedna si nebyla jista,zda to fakt bylo od manikerky.
28.08.19 06:34
hodnocení

Děkuju.
Myslím že se není třeba obávat:) klidne si dopřejte pěkné pacičky. Samozrejme ze stát se může cokoliv,náhoda je " blbec" ..

pb®
hodnocení

1x
Plíseň spíš než chytnout od někoho se vytvoří sama ve vhodném prostředí. Třeba plíseň na nehtech u nohou nadměrným namáháním a tlakem při sportu, proto je také znám termín atletická noha. Na nehtech rukou pod umělými nehty snadno, protože nehet nedýchá. Je to stejné jako s vaginální mykózou z bazénu. Také ji nechytíte přímo od někoho, ale v bazénu se vytvoří příhodné prostředí, aby se normálně přítomné mršky přemnožily.
liska5

Plísni se daří zejména u lidí, co se živí sladkostmi. A často si je přineseme z bazénu.

hodnocení

0x

Už nikdy k Vietnamcům, právě tam jsem ji chytla, od té doby chodím k paní do kadeřnického studia.

hodnocení

Právě jsem viděla za výhodnou cenu manikůru u Vietnamců, ale ... Asi jak kde. Více důvěřuji našim nebo Ukrajincům. Právě k těm chodím. Mají salón. Je to tam dražší, proto jsem chtěla přejít jinam. Ještě mám čas se rozmyslet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]