Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho rozmrne list.testo?

Od: filadephia* odpovědí: 15 změna:
Za jak dlouho rozmrne listove telo v pokojove teplote?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Nejlépe přes noc. Když rozmrzání budete chtít uspíšit teplem, těsto se změní a omastek částečně vyteče a těsto se bude chovat jinak a nebude to dobré. Jestli jste ho z mrazu vyndala teď, odpoledne bude ke zpracování.

Ano, přes noc - ale nechávám ho v chladničce, z mrazničky dávám do chladničky nejen list. těsto, ale i maso. Do rána "tak akorát".

krtek*
hodnocení

3x

v nedělu jsem vytahoval 2 válcový šišky 375g z mražáku cca 17.30 a teprve někdy 21:30 to bylo použitelné na zpracování...moje čerstvá zkušenost :))

hodnocení

2x

Rozmrzat bude tak dlouho, až rozmrzne.

Kdybys sem zadala teplotu těsta, teplotu v místnosti, hmotnost těsta, hustoru těsta, tvar těsta a nevím jaké ještě hodnoty, tak by se tím někdo z vědeckých pracovníků mohl zabývat.

S tvým zadáním je odpověď: mysli si číslo a to je čas rozmrznutí těsta. Pokud to nevyjde mysli si jiné číslo.

(a nevím o tom, že by se dávalo těsto zmrazit. Těsto se dává do chladničky, kde je teplota nad nulou.)

filadephia*
hodnocení

Paneboze, zase nekdo kdo si potrebuje pohonit ego.

Co sis představovala? Na blbou otázku stejně blbá (a dokonce ale kvalifikovaná) odpověď*smich*

Colombo - "...nevím o tom, že by se dávalo těsto zmrazit"

Nevím, co všechno nevíte, ale já naopak vím, že zmrazování těsta je zcela běžná záležitost.

Satam - co na té otázce vydíte blbého (na rozdíl od té odpovědi) *sok*? V čem je blbější, než třeba otázka "co je to za strom na obrázku?"

V tomto bych dal jednoznačně body Satamovi *palec*- leč nelze bodovat komentáře .

Víte Colombo - když někdo dá fotku pro příklad jasanu s dotazem co je to za strom - je odpověď jednoznačná - prostě je to jasan. Tečka. Jenže otázka za jak dlouho rozmrznne jakési těsto zmražené na jakousi teplotu při jakési pokojové teplotě přičemž ani není jasný tvar a hmotnost - je skutečně typicky dámská. Asi jako legendární hláška - ,,Uvezu to, pane Lorenc?´´

Prostě spousta neznámých může dost ovlivnit čas rozmrznutí - a ty neznámé prostě neznáme. Takže ano, je to hloupá otázka, nicméně dá se odpovědět adekvátně - Až bude rozmrzlý...

72mona3*

Sakra, chlapi, nepitvejte to. Tohle není matematický úkol s určením správného vysledku přesně na sekundu. *alene*

Promon - Tady ale není spousta neznámých. Nepředpokládám, že by tazatelka chtěla rozmrazovat metrák těsta, zmrazeného do absolutní nuly v sauně. Není to matematický příklad a o nějakou +- půlhodinu nejde. Jde o běžné těsto v běžně velkém balíčku, zmrazené v mrazáku na běžnou teplotu (cca -20), rozmrazované při běžné pokojové teplotě (cca +20), aby se z něj dal běžným způsobem upéct štrůdl. Takže uvedené údaje jsou pro daný účel naproso dostačující. Stačí rada ze života, běžná praxe někoho, kdo už to dělal. Přesné laboratorní údaje a podrobné výpočty jsou znytečné. *bzum*

72mona3*

Magdon - to mi připomíná rozhovor: Kolik je hodin? Bude půl dvanácté. Mě nezajímá, kolik bude, chci vědět, kolik je teď! *haha*

hodnocení

2x

Rozmrznutí běžného balíčku trvá při běžné teplotě 4 - 5 hodin. Takhle rozmrzlé těsto má vlastnosti prakticky stejné, jako těsto čerstvé. Není ale dobré rozmrazování jakkoliv urychlovat.

Je zbytečné z toho dělat horor.

hodnocení

0x

Pokud ho můžete rozkrojit na víc dílů až trochu povolí, nevím, co z něj budete dělat-bude to rychlé. Já tipuji, že ještě dopoledne bude ke zpracování, pokud ho teď vyndáte. Jinak se samozřejmě prodává i mražené, což kolega přede mnou asi neví ;)

tenis
22.08.19 08:27
hodnocení

0x

colombo: *smich*

hodnocení

0x
Podle mé zkušenosti rozmrzne dřív, než dostanete odpověď na poradně. Ale abych nebyl zlý, tak to je to hodinka dvě podle teploty v místnosti. Uspíší se to trochu postavením té placky na stojáka, aby rozmrzala z obou stran.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]