Nejste přihlášen/a.
Nejlépe přes noc. Když rozmrzání budete chtít uspíšit teplem, těsto se změní a omastek částečně vyteče a těsto se bude chovat jinak a nebude to dobré. Jestli jste ho z mrazu vyndala teď, odpoledne bude ke zpracování.
Rozmrzat bude tak dlouho, až rozmrzne.
Kdybys sem zadala teplotu těsta, teplotu v místnosti, hmotnost těsta, hustoru těsta, tvar těsta a nevím jaké ještě hodnoty, tak by se tím někdo z vědeckých pracovníků mohl zabývat.
S tvým zadáním je odpověď: mysli si číslo a to je čas rozmrznutí těsta. Pokud to nevyjde mysli si jiné číslo.
(a nevím o tom, že by se dávalo těsto zmrazit. Těsto se dává do chladničky, kde je teplota nad nulou.)
Colombo - "...nevím o tom, že by se dávalo těsto zmrazit"
Nevím, co všechno nevíte, ale já naopak vím, že zmrazování těsta je zcela běžná záležitost.
Satam - co na té otázce vydíte blbého (na rozdíl od té odpovědi) ? V čem je blbější, než třeba otázka "co je to za strom na obrázku?"
V tomto bych dal jednoznačně body Satamovi - leč nelze bodovat komentáře .
Víte Colombo - když někdo dá fotku pro příklad jasanu s dotazem co je to za strom - je odpověď jednoznačná - prostě je to jasan. Tečka. Jenže otázka za jak dlouho rozmrznne jakési těsto zmražené na jakousi teplotu při jakési pokojové teplotě přičemž ani není jasný tvar a hmotnost - je skutečně typicky dámská. Asi jako legendární hláška - ,,Uvezu to, pane Lorenc?´´
Prostě spousta neznámých může dost ovlivnit čas rozmrznutí - a ty neznámé prostě neznáme. Takže ano, je to hloupá otázka, nicméně dá se odpovědět adekvátně - Až bude rozmrzlý...
Sakra, chlapi, nepitvejte to. Tohle není matematický úkol s určením správného vysledku přesně na sekundu.
Promon - Tady ale není spousta neznámých. Nepředpokládám, že by tazatelka chtěla rozmrazovat metrák těsta, zmrazeného do absolutní nuly v sauně. Není to matematický příklad a o nějakou +- půlhodinu nejde. Jde o běžné těsto v běžně velkém balíčku, zmrazené v mrazáku na běžnou teplotu (cca -20), rozmrazované při běžné pokojové teplotě (cca +20), aby se z něj dal běžným způsobem upéct štrůdl. Takže uvedené údaje jsou pro daný účel naproso dostačující. Stačí rada ze života, běžná praxe někoho, kdo už to dělal. Přesné laboratorní údaje a podrobné výpočty jsou znytečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.