Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mrkvová nať - použití

Od: 2kupe odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,
zkoušeli jste mrkovou nať třeba v zeleninové polévce? Našel jsem recept na pesto z mrkvové natě...

Máte praktickou zkušenost, zkoušeli jste něco?

Díky

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kenav
hodnocení

5x

Nepamatuji ze by se nať z mrkve kuchyňsky zpracovávala, co to je za ptakovinu?

 

hodnocení

3x

Ano, kolikrát ji do polévky přidám. Ale ne tu kupovanou, jen doma vypěstovanou. Kupované natě bych se bála, můžou to také něčím stříkat. Pro pesto se mi to nějak nezdá vhodné. Ale to jsem nezkoušela.

A to máte pravdu, ani moji králíci ji většinou nežerou.

 

fran56ris*
hodnocení

2x

Moje máma nať zlomila (pole potřeby i několikrát ) a ovázala silnější lněnou nití.To celé přidala při vaření do polévky,po nějakém čase vytáhla.Studené a vyvařené to ještě snědly slepice.Dříve se hospodařilo jinak.Například jsme ještě v 50 - 60 letech neměli na vesnici popelnice,všechno se využilo.Popel jako hnojivo apod.

 

kenav
hodnocení

0x

Nejlepsi vyuziti je zkrmit a ...

 

lidus*
hodnocení

0x

Jednou bylo v Tv co dělat z mrkvové natě, jednou jsem to vše zkusila a jelikož nejsem králík už nikdy více, jíst se to dalo.

 

hodnocení

0x
avatar denny276
Maminka ji davala také vyvarit do polevky nebo ji tam nasekala misto petržky. Nebo mi s ní posypávala chleba nebo chlebíčky. Take dělala z mrkvové natě dobrou krémovou polévku se smetanou. Nebo delala domácí " vegetu" a obcas tak pridala i právě trochu mrkvové natě. Ovšem vše bylo vypěstovane na zahrádce.

 

juraja*
hodnocení

0x

Já si z dětství pamatuji, na misky z vodou na parapetu v kuchyni a v každé te misce, vršek celeru,mrkve nebo cibule.

Nať mrkve nebo celeru do polívky a nať cibule na chleba ze sádlem,máslem,játrovou paštikou.

zahrada-centrum.cz/...

Tohle také znám, ale té natě je strašně málo, to abych měla všude plno talířků s odřezky ... Nápad to je, ale takový k ničemu. A ono to také trvá, než ten odřezek obroste. A pak toho je tak pro vrabce. ;)

 

polnikola
hodnocení

0x
Nať, vyborna jako řízek, nať posekame dusine v pampeliskovem víně, vejce, smažíme při nízké teplotě, výborné, Já to vařím když nevyjdu s duchodem

 

jabraka*
hodnocení

0x

když přinesu si mrkev ,nať odříznu a stračně si na ni pochutná náš kamarád oslík.Dá ji přednost i před pampeliškou

JB

 

hodnocení

0x
avatar maky

Dnes jsem viděla na netu všelijaké recepty z odřezků a natě zeleniny.

Beru třeba kosmatice, až pokvete bezinka, ale tohle jsem nezkoušela. Na všechno sice dávám kopce pažitky, ale tohle, nevím nevím.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]