Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu otěhotnět - špatný spermiogram

Od: aliena odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

s přítelem se nám už dlouho nedaří počít dítě klasickou cestou. Zjistilo se, že to je z důvodu špatného spermiogramu (nízký počet spermií a špatná pohyblivost - pod 10%), já jsem zdravotně v pořádku. Nevím, co se teď bude dít a jaké máme možnosti, doktor se mnou o tom vůbec nemluvil. Půjdu na klasické IVF? Nebo existuje i nějaká méně invazivní metoda, která by u nás mohla připadat do úvahy? Jak dlouho ta procedura umělého oplodnění trvá a co obnáší? Předpokládám, že to není tak, že se objednám k doktorovi, za měsíc tam přijdu a budu v tom. Potřebuju to řešit rychle - už dávno mi není dvacet let. A kolik si na to mám nachystat peněz?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Zkuste léčitele p. Davídka http://www. Leciteldavidek. Cz je dobrý-osobní zkušenost.

rosnad
To je vtip?!
vernon
Hodně špatný...

Třeba měl na mysli, že by pan léčitel přispěl svým vlastním spermiogramem... *haha*

Což je rada nejen špatná, ale řekněme i neetická a neuctivá k tazatelce.

pet32
hodnocení

0x

Váš partner by měl, upravit jídelníček, zařadit hodně ovoce a zeleniny, vyváženou stravu a počet spermií se upraví. Hlavní je taky na to nemyslet, milovat se pro radost, nejen z důvodu otěhotnění. Je to těžké, ale jestli máte mít s partnerem dítě, tak se podaří.

alienka

Toto nám bylo doporučeno u doktora - vyvážená strava, ovoce, zelenina, pohyb... Je to už půl roku a těhotná pořád nejsem, tak už to asi zase bude potřeba začít řešit s doktory :( Je to nepříjemné a je mi z toho opravdu smutno. Na to snad ani nejde nemyslet.

pet32

Vím, že je to těžké, nesoustředit se jen na dítě. Ale tím si to taky blokujete. Touha po dítěti, je velká. Znám případy, kdy už se milovali jen pro plození potomka, vymizela veškerá radost a touha po milování. Zkuste si dát chvilku pauzu a mějte sex pro potěchu a ne pro 2 čárky na testu. A až to nebudete čekat, tak se zadaří.

pb®

Spermie potřebují pro svůj vývoj chladnější prostředí než je v těle, proto taky jsou varlata v šourku mimo tělo a kůže šourku má tu vastnost, že varlata odtahuje nebo přitakuje k tělu, aby udržela vhodnout teplotu. Tak ještě koupat varlata v chladné vodě, nenosit slipy a těsné kalhoty, nesedět s notebookem na klíně a neřídit hodiny denně. I když mám manžela řidiče a spermiogram asi OK, když jsem 2x otěhotněla ihned.

liska5
hodnocení

0x

Manžel jíst potraviny s vysokým obsahem zinku. Když ne plody moře, tak dýňová semínka, ryby, pšen.klíčky, cibule,...

Jinak gynekolog MUDr Bohdan Haltmar / střed.Morava/ navrhuje alternativu - přírodní kapky Gynex pro oba partnery. Má poradnu. Už je znám pojem gynexové děti.

m123*
hodnocení

0x

Nejprve vám asi nabídnou klasickou inseminaci. Pokud máte v pořádku vajíčka, tak vás nic kromě utz nečeká. Pokud ne, dostanete léky na stimulaci vaječníků, pak co třetí den utz a když už to vypadá dobře, tak jde na odběr partner. Z těch jeho mršek se vyberou ty nejkvalitnější čiperové a ty vám zavedou inseminační stříkačkou přímo do dělohy. Před cca 10 lety to bylo za 2000,- , nynější ceny nevím.

mommy2020
hodnocení

0x
Pokud má špatný spermiogram, řešení je IVF. Já měla 4 pokusy. Můj manžel má hodně špatně sperma. A klasická metoda pro nás nebyla ani méně invazivní IUI.
Doporučuji kliniku GYNEM na Praze 8.
Proběhne vstupní vysetreni, anamneza vás obou a genetické vysetreni.
Bohužel na tyhle výsledky se docela dlouho čeká.
Odebere se sperma, tím konci práce muže.
Žena dostane stimulacni protokol a začne dle nej aplikovat injekčně hormony u mě to byly tyto léky (Bemfola, orgalutran, ovitrille nebo pregnyl) píchal mi to manžel, pro mě bylo důležité, aby se účastnil všeho. Takže doporucuju muže zapojit.
Po nějaké době je OPU což je odběr folikulu a vajíček. Oplodní se a vzniknou embrya, zhruba do 14 dnů jsme měli Embryo transfer.
OPU se není čeho bát, je to krátká narkoza, ovšem já jsem měla hyperstimulacni syndrom, ale jen jednou. :))
IVF se není čeho bát, jen je to dost drahy, ale stojí to za to. A v GYNEMU jsou všichni neuvěřitelně privetivi a moc fajn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]