Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
konečně rostou! Ale jak dlouho vydrží houby v lednici? Vydržely by i týden?
Děkuji
To bych neriskoval. Maximálně 24 hodin, jinak nakrájet, spařit a zamrazit.
A některé druhy je třeba zpracovat ihned (např. Babky a obecně všechny měkké a vodnaté houby), do lednice je vůbec nedávat. Mohly by pak být po požití nebezpečné.
@fanyarmy: Prosím tě, přestaň už sem psát nebezpečné nesmysly. Ani při podušení se veškerá voda nevypaří a i poté uchovávat houby měsíc v lednici je záloha na perfektní otravu při jejich následné konzumaci! Pokud se někdo bude tvou radou řídit, jen přidělá práci lékařům. Tedy pokud ty houby za ten měsíc rovnou nevyhodí.
V lednici ne, ale pokud je předsmažíte, nebo jinak zpracujete a pak zamrazíte, tak vydrží až jeden rok. Traduje se, že houby z mrazáku se mají dojíst do další sezony. Ale já jsem měla zapomenuté pytlíčky se smaženicí skoro dva roky a nic se nedělo. Snědli jsme je a jsme živí. Nedávám cibuli, jenom kmín, sůl a houby. Prostě si udělám takový polotovar.
S houbami je nejlépe nakládat tak, jako by to bylo syrové maso. Takže druhý den již zpracovat.
Syrové houby zaschnou a začnou plesnivět a vy je nakonec vyhodíte. Podušené houby sice v lednici pár dní vydrží, ale pak jsou nic moc. Nebudete na ně mít chuť. Mražené by vydržely i týden, i měsíc, ale to je fuk. Ať týden či měsíc, po rozmražení z nich bude bláto.
Docela dobré jsou hřiby naložené do sádla. Moje babička je dělávala tak, že je nejdříve normálně podusila, pak je přelila rozpuštěným sádlem, ještě chvíli pekla, pak je šufánkem nalila do zavařovacích sklenic, přelila zbytkem sádla a nechala vystydnout. Tak upravené houby vydržely celé měsíce, dokud jsme je nesnědli. Je ale fakt, že toto není zrovna pokrm racionální výživy.
Radím : Sbírejte jen lepší kousky a snězte je hned a začerstva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.