Nejste přihlášen/a.
Gynekologovi je to "šumák"a gynekologickému vyšetření to nevadí.
" O tom, co všechno může zkreslit gynekologické vyšetření, mezi lidmi koluje celá řada vtipů a mýtů. Nejznámější je asi ten, že v předvečer vyšetření žena nesmí mít sex...
Není příliš okolností, které by mohly změnit výsledky gynekologického vyšetření, cytologie či bakteriálního vyšetření. "Běžný pohlavní styk nikterak výsledky jmenovaných vyšetření neovlivní a nezmění,"říká gynekolog profesor MUDr. Pavel Calda CSc z Gynekologicko-porodnické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.
Jen před vyšetřením neprovádějte výplachy".
Docela mě zaráží, jak se tady všichni shodujete a autorku utvrzujete v tom, že to je tomu doktorovi jedno, jestli měla pohlavní styk. Asi je to asi otázka nějakého osobního pocitu a slušnosti, ale třeba já bych na gynekologii nešla, kdybych měla uvnitř sperma z celého předešlého dne - myslím, že ani tomu doktorovi to není úplně příjemné, když má provádět vyšetření. Snad není až takový problém použít kondom, pokud vím, že jdu na gyndu. Doktor by možná nic neřekl, i kdyby tam přišla týden nemytá smradlavá ženská, ale kolikrát je mi ho líto, co za prasata musí vyšetřovat.
@etana: Ne, autorka nikde nepíše, zda do toho budou "bušit naostro" nebo ne, ale všichni zde autorku bez dalšího utvrzují v tom, že je to doktorovi jedno, aniž by toto věděli.
Tak já se schválně svého doktora příště zeptám, jestli to pozná a jestli mu to vadí nebo ne. Je to mladý hezký sympatický muž, věkem o trošku starší než já, ženatý a s dětmi, takže předpokládám, že mu pohlavní život není cizí a proto asi tohle odvětví vystudoval, aby mohl léčit ženy a mohl jim pomoct, pokud nejsou v pořádku a nemohou mít pohlavní styk a děti.
Pokud se hned po styku jde žena umýt, nevím co za hrůzu by měl najít. A teď si představte tu katastrofu, když se třeba pár pokouší otěhotnět a souloží pravidelně třeba obden a spermie přežijí v pohlavním ústrojí ženy několik dní, tak je má neustále přítomné v děloze i vejcovodech. Nebo když se mužům odebírá sperma třeba kvůli umělému oplodnění, tak má doktor rovnou celou dávku se kterou pracuje.
Aneb jak psal Fulghum v jedné ze svých knih: moje žena je lékařka a co ta už musela dělat za věci...
Takže fakt si nemyslím, že gynekologovi vadí normální čistotná žena žijící normálním pohlavním životem. Zato nemytá prasata, co nejsou schopná se před návštěvou lékaře umýt a vzít si čisté oblečení, ta jim tedy vadí.
Proč vás to trápí? Proč se tím zaobíráte? Vypadá to, jako byste měla výčitky svědomí. Proč to? Pakliže nejste v šestinedělí, lékaři je to naprosto jedno. Je to pouze a jen vaše věc.
Tazatelko, předpokládám, že jste dospělá žena, když můžete trávit celý víkend s přítelem. Vůbec se nestresujte, sebe ani partnera. Užijte si příjemný vikend. V pondělí ráno se jistě normálně osprchujete, takže vstoupíte do ordinace čistá a upravená. Sperma jistě předtím odteče. A kdyby snad náhodou ne všechno, tak zase o nic nejde. Gynekologové léčí ženy proto, aby mohly zdravě sexuálně žít. Pokud tedy gynekolog v pochvě objeví maličký zbytek sperma, pozná, že sexuálně žijete. Nic víc, nic míň. A rozhodně nebudete první ani poslední taková pacientka.
Jedna z rádkyň říká spermu hnus. No, myslím, že mnozí to naopak často považují za to nejlepší, co z může z muže vzejít.
Osobně s tím zkušenost nemám, ale pokud to srovnám s kolonoskopií - resp. kontrolou na proktologii...
Když přijde člověk ošetřit hemoroid, pak lékař počítá s tím, že "šahá" do špinavých míst a je mu to jedno. Ovšem když budete prozíravým pacientem, uděláte si domácí klystýr, doktor bude mít větší šanci zjistit případnou další vadu.
Je tedy dobré před takovou návštěvou počítat s lepší hygienou, něčemu předejít a něco dodatečně očistit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.