Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny kuchařky a kuchaře s dotazem.
Proč se používá při obalování řízků i mouka. K čemu tam slouží. Nestačí jenom vajíčko a strouhanka? V čem bude rozdíl?
Díky za objasnění.
Všechno je to vyzkoušeno po generace. Mouka je pojivo, aby lépe drželo vejce. Pokud máte pocit, že to jde i bez ní, klidně ji vynechejte a ověřte, že výsledek je stejný. Podle mě by po smažení mohla strouhanka snadněji opadat, když vynecháte mouku.
To, že je to takto vyzkoušené, asi nebude ten důvod.
Ptal jsem se proto, že jsem to zkoušel bez mouky a nezjistil jsem rozdíl.
můj brácha jednou dělal řízky na sladko - spletl si mouku s moučkou
od té doby radši dělal také jen strouhanka-vajíčko-strouhanka - to se nedá splést
Strouhanka je v tom papírovém sáčku nahoře ve skřínce...
Byl trochu časový pres, narychlo, takže řízky byly mouka-vajíčko-mleté piškoty. Jíst se to dalo, ale úplně echt-gold to nebylo
To jen na okraj, že se strouhanka nedá splést
Kromě trojobalu a zmíněného dvojobalu ještě existuje "Obalovací směs", pomocí které se dá udělat "jednoobal" - prostě obalíte řízek na jednou. Ale už jsem ji dlouho v obchodě neviděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.