Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šťáva z rybízu je zkvašená - marmeláda

Od: annka odpovědí: 3 změna:

Otrhala jsem rybíz, odstředila na marmaládu zasypala cukrem 1:1 a nechala na sporáku v současné teplotě. Neměla jsem čas hned vařit marmeládu a v domění, že cukr jistí konzervaci odstředěné šťávy jsem za dva dny zjistila, že šťáva voní zkvašeně a kvasí. Chuťově byla celkem v pořádku. Mohu z toho uvařit marmeládu? Děkuji Anna

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vařením kvasinky umřou a líh se vypaří. Pokud tam není jiný problém (třeba plíseň), tak klidně tu marmeládu uvařte a hlavně nikomu nic neříkejte :)

annka
hodnocení

Děkuji za odpověď, přesně tak to dělám a věřím, že budu úspěšná. Vařím cca 40 minut, chuťově je marmeláda výborná, hlavně, aby se nekazila. Přeji hezký den. Anna

hodnocení

0x

Uvařit to samozřejmě můžete. Přesně takhle se vyrábí rybízový sirup. My ho necháváme odležet jen 24 hodin nebo méně, aby to nestihlo moc zkvasit, protože téhle příchuti se zcela už nezbavíte.

Určitě uvařte třeba třetinu, zhodnoťte a uvidíte. Někdo to má dokonce rád. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]