Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá návštěva u psychologa?

Od: pavla18 odpovědí: 4 změna:
Už delší dobu mám psychické problémy, ale už jsem to sama nezvládala a na příští týden jsem objednaná k psycholožce. Mám trošku strach na co se mě bude ptát a tak, ale zároveň se těšim, že konečně budu moci někomu říct co mě trápí, všechno to ze sebe dostat.. Jak to ale tedy u psychologa chodí? Už jsem jednou u psychologa byla, ale to bylo už před pár lety, když jsem přestupovala do šesté třídy na jinou školu (teď jdu po prázdninách do maturitního ročníku). Takže už si nic moc nepamatuju, jen že mi ukazovala nějaké obrázky a chtěla po mně abych jí popisovala co vidí. Poté jsem dostala antidepresiva (což si třeba absolutně nepamatuju, že bych brala a celkově si to moc nepamatuju, což způsobili ty prášky) a už jsem tam pak znovu nešla. Na co se mám teda připravit? Mám smíšené pocity..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Věřím, že každý psycholog má své metody, takže připravit se nelze, ale není účelem, abyste se dostavila připravená. Uvedu jeden legrační příklad. Dcera potřebovala v cizině vnučku vyučovat doma, musela s ní tedy k psycholožce, aby získala jakési potvrzení. Došly tam, vnučka dostávala různé otázky, byla docela malá, do první třídy. OTÁZKA : "Kde koupíš cukr?" ODPOVĚĎ VNUČKY: "V cukrárně". Matka vyprskla, následně i vnučka a psycholožka si o nich myslela své. :-D

hodnocení

1x

Pěkný den,

to se nedá zobecnit,každý psycholog pracuje jinak. Ale mám hodně zkušeností a většinou probíhá návštěva tak,že nejprve psycholog mapuje Váš problém a pak na dalších sezeních hledáte zdroje toho problému a možnosti,jak jej řešit. Rozhovor bývá zpravidla na necelou hodinu. Někdy dělají psychologové i psychotesty,to je soubor 500 otázek,kde se Vás ptají na všechno možné(pozor není to vědomostní test,ani iq test)...také namalujete postavu paní a pána,strom a rozeznávate ve skvrnách,co tam vidíte...

Psycholog prášky nepředepisuje,to činí psychiatr. Sezení u psychiatra bývá zpravidla kratší,než u psychologa.

hodnocení

0x

Záleží na tom, co, jak a proč budete řešit. Jsou dva druhy psychologů: ti, co si s klientem jen povídají (což jsou podle mě vyhozené peníze - povídat si můžete s kamarádkama v cukrárně), a pak ti, co používají nějaké terapeutické techniky. A tam ta návštěva může probíhat různě.

(Psycholog není lékař, takže prášky nepředepisuje. Ty předepisuje psychiatr. Lidem se to občas plete.)

psychoterapeut.kvalitne.c/...

liska5
hodnocení

0x

V pohodě. Určitě Vás nebude zkoušet a testovat. Budete vyprávět a ona klást doplňující otázky, aby pochopila Váš problém a mohla najít příčiny a navrhovat řešení.

To, co jste zažila tenkrát, to byla nejspíš nějaká pedagogicko- psychologická diagnostika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma návštěva u psychologa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]