Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zužitkování trvanlivých salámů

Od: rex® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Dostal jsem k narozeninám trvanlivé uzenářské a masné výrobky. Např. Lovecký salám, suché klobásy apod. Jsou chuťově výborné, bohužel to není vhodná potrava pro naše chatrné zuby. Poraďte nám prosím jak je upravit nebo zpracovat, abychom si mohli na nich pochutnat. Děkuji.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

8x
avatar kapkanadeje

Dobrý den. Pokud nepokoušete, pomelte na mlýnku na maso. A pak můžete použít do masových pokrmů např. do omáčky ke špagetám, do pomazánky, do salátu..

 

hodnocení

6x
avatar clayman

Nakrájené na tenké plátky by zuby mohly zvládnout, ne?

Jinak se mi osvědčilo salám zmrazit (je plný tuku, takže na kost nezmrzne) a následně jdou dobře strouhat a používat do jídel místo masa/s masem. Samotné jídlo dostane velmi specifickou dobrou chuť. Jen je potřeba dát pozor na množství, aby jídlo nebylo přemaštěné.

Napadá mě, že by hrst šla použít k masu do lasagní. Nebo jako masová směs se zeleninou na bramboráky a různé pomazánky (při strouhání na jemno).

 

kepler*
hodnocení

6x

Možností je spousta. Můžeme si udělat z rozemletých tvrdých uzenin salámové pěny, různé pomazánky, nebo náplně do bramborových knedlíků, pizzu atd.. Receptů jsou na on-line kuchařkách mraky.

 

hodnocení

3x

My děláme doma takové zapečené chleby, je to dobré a zužitkuje se kdeco. Vezmeme krajíčky chleba, i staršího, pomažeme lehce máslem a na to dáme následující směs. Nastrouháme salám, tvrdý sýr, cuketu / pokud není cuketa, lze nahradit i ředkvičkami/, přidáme cibuli nebo pórek nebo i jiné bylinky, do toho vajíčka podle potřeby, majoránku, pepř, nebo co máme rádi. Pak to necháme na pečicím papíře v troubě lehce zapéct, až směs ztuhne. Je to rychlé, zužitkuje se leccos a dá se to jíst studené i druhý den.

 

liska5
hodnocení

2x

Oloupat, nakrájet a rozmixovat. Bude z toho něco, jako čajovka.

A nebo na tenoučké plátky do zapékaných jídel, francouzských brambor, na pizzu ap.

 

bulik*
hodnocení

1x

Nakrájet, pomlet a dát jako náplň do bramborových knedlíků. Posypat smaženou cibulkou a k tomu zelé podle chuti.

 

salam
hodnocení

1x

U nás prodávají na soukromých jatkách v kilových pytlících patky ze suchých salámů. Dělám z toho sekanou na výlety.

 

joudic*
hodnocení

0x

tenke platky jdou, nicmene take strouham do jidel, trvanlivy ani nemusite mrazit kvuli toho, udelejte si treba sunkofleky... nastrouhat na hrubo a pokud je to porad tuhe tak na panvi trochu vyvarit, vodu vyvrit pryc, nechat zchladnout zamichat vajicka s trochou mleka a uz mate zalivku na sunkofleky

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]