Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dostal jsem k narozeninám trvanlivé uzenářské a masné výrobky. Např. Lovecký salám, suché klobásy apod. Jsou chuťově výborné, bohužel to není vhodná potrava pro naše chatrné zuby. Poraďte nám prosím jak je upravit nebo zpracovat, abychom si mohli na nich pochutnat. Děkuji.
Nakrájené na tenké plátky by zuby mohly zvládnout, ne?
Jinak se mi osvědčilo salám zmrazit (je plný tuku, takže na kost nezmrzne) a následně jdou dobře strouhat a používat do jídel místo masa/s masem. Samotné jídlo dostane velmi specifickou dobrou chuť. Jen je potřeba dát pozor na množství, aby jídlo nebylo přemaštěné.
Napadá mě, že by hrst šla použít k masu do lasagní. Nebo jako masová směs se zeleninou na bramboráky a různé pomazánky (při strouhání na jemno).
My děláme doma takové zapečené chleby, je to dobré a zužitkuje se kdeco. Vezmeme krajíčky chleba, i staršího, pomažeme lehce máslem a na to dáme následující směs. Nastrouháme salám, tvrdý sýr, cuketu / pokud není cuketa, lze nahradit i ředkvičkami/, přidáme cibuli nebo pórek nebo i jiné bylinky, do toho vajíčka podle potřeby, majoránku, pepř, nebo co máme rádi. Pak to necháme na pečicím papíře v troubě lehce zapéct, až směs ztuhne. Je to rychlé, zužitkuje se leccos a dá se to jíst studené i druhý den.
tenke platky jdou, nicmene take strouham do jidel, trvanlivy ani nemusite mrazit kvuli toho, udelejte si treba sunkofleky... nastrouhat na hrubo a pokud je to porad tuhe tak na panvi trochu vyvarit, vodu vyvrit pryc, nechat zchladnout zamichat vajicka s trochou mleka a uz mate zalivku na sunkofleky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.