Dobrý den,před týdnem mi skončila MS,pri druhém dni menstruace jsem zacala brat HA(po porade s gynekologem,jsem na sportovním výcviku,kde bychom jako zeny nemely menstruovat,výcvik trvá dva mesice). V cervnu jsem kvůli dovolene brala prášky na oddaleni menstruace. Dnes jsem se vzbudila s bolestí břicha a nejednou koukam,ze spinim. Je to veliky problém,a velmi necekana situace,kor kdyz mi pred tydnem mesicky prestaly. Jak je to možné a co delat aby to zas honem preslo? V pondělí uz musím byt fit a bez menstruace. Děkuji
Je to divné,kvůli výcviku nemenstruovat (divná pravidla,to bude fajnový sportkdo to kontroluje) Pokud je to špinění po menstruaci při braní antikoncepce,může to být " krvácení z průniku" to bývá cca v půli cyklu a pomůže změna antikoncepce a porada s lékařem...a poradila bych se i s rodiči.Sport kde se nemenstruuje?v dnešní době kalíšků,tamponů a takové pravidlo?to bych se fakt zamyslela kde je chyba,když je špatné při tomhle sportu být zdravou ženou.
kristynkaa
Bylo tam to jako zenam doporuceno převážně kvůli pohodli a hygiene(diky tomu bahnu atd atd.) Přesun tuto HA jsem brala uz pred tim rokem a půl a toto se mi nestalo nikdy. Sport je to uzasny a nemenila bych,a nezlobte se,ze nenapisu o jaky se jedna
Pravděpodobně budeš jen spinit, menstruace z toho na 99 % nebude. Pokud by se to opakovalo, budeš muset změnit značku antikoncepce. Mně taky první nesedla.
Akorát si rozházíš svoje zdraví a jednou na to třeba doplatíš až budeš chtět otěhotnět, příroda se nemá narušovat.
kristynkaa
Ano,ja vim,v cervnu jsem si MS oddalila poprvé v životě kvůli velmi důležité pracovní akci a nyni jsem zacala brát HA převážně kvůli příteli. Jde mi v otazce hlavne o to,jak je možné ze prisla týden po skončení te oficiální plánované
kristynkaa: Píšeš, že kvůli příteli bereš HA. Jsou přece i jiné způsoby antikoncepce, než hormonální. Co třeba kondomy? Nemusela bys řešit, že si hormony ničíš zdraví. Je úplně běžný jev, že ženy při braní hormonální antikoncepce nečekaně v kdykoliv v cyklu (teda pseudocyklu, to co máš, není cyklus) špiní nebo i krvácí.
Jen se podívejte jak se to množí dotazy na krvácení a špinění při užívání antikoncepce na tomto serveru:
Ano,kondomy jsme to resili pul roku. Jenze ted prisel ten vycvik,tak mi to hrálo do karet. HA jsem brala již asi rok a půl zpet a nikdy se mi nic podobného nestalo. Ted to resim jen z hlediska toho,ze se opravdu nehodí,abych to mela. Výcvik je opravdu náročný a dochází k plazeni v bahne atd atd a menstruace mi to značně stěžuje
To chápu, tak berte hormonální antikoncepci jen nezbytně nutnou dobu po dobu toho výcviku. Následně po skončení výcviku se chraňte s přítelem kondomem a nezatěžujte tělo hormony. A co se týče krvácení, je to běžný jev u HA, když tak konzultujte se svým gynekologem. Jak to ovlivnit netuším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.