Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšené CRP

Od: angel8 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, moc ráda bych vás poprosila o radu, pokud má někdo stejnou nebo podobnou zkušenost jako já. Pravidelně jezdím na alergologii, kde podstupuji odběr krve. Před měsícem mi zjistili, že mám zvýšené CRP, zvýšenou sedimentaci a aktivní herpetický vir. Co se týče toho aktivního herpetického viru, je pravda, že velmi často mám afty, ale více mě zajímá to zvýšené CRP. Pí. doktorka mě tedy poslala na gynekologii a k zubaři, prý to způsobuje nějaký zánět. Na gynekologii mi nic nenašli... Jelikož jsem často nemocná, tak mě poslali na rentgen dutin, zda-li mi tam něco nenajdou. Nic. Dostala jsem antibiotika - Augmentin. Na další kontrole mi z krve zjistili, že CRP se sice trochu snížilo, ale pořád není na normální hranici a také nedostatek železa. Dostala jsem teda na železo prášky a za měsíc mám opět přijít na krev. Štve mě, že jsem se ani pořádně nedozvěděla, co mi je. Bývám často nemocná (kašel,rýma) a v poslední době i unavená. Stačí jen procházka po městě a poté, co přijdu domu si připadám, jak kdybych byla 2 hodiny v posilovně. Mockrát vám děkuji, pokud mi napíšete nějakou radu nebo stejnou zkušenost.:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

innkas*
hodnocení

2x

Já mám zvýšené CRP už několik let a ne jen trochu,byl tam i trojnásobek limitu.Vlastně to znamená zánět v těle,ale antibiotika mi doktorka nedala s vysvětlením,že mně nemůže léčit,když neví co.Jsem hodně unavená,usnu v kteroukoli dobu,zamíchám kafe a probudím se u studeného-třeba odopedne.I když takto usnu opoledne,tak v noci zase spím,jsem jak šípková růženka.V poslední době mi vyšetřili kde co,i když to nebylo kvůli CRP.Nic nezjistili a jsem zase tam,kde jsem byla.Mimo jiné mám astma,což je vlastně chron.zánět,ale chronický zánět se v krvi neukáže.To vím jistě,měla jsem chronický zánět žlučníku i slepáku-jak mi řekli před léty po operaci,ale v krvi se to neukázalo.

Tady je dobrá rada drahá,taky by se mi hodila. Připadám si jako naprostý lenoch a povaleč,občas cítím,že to tak bere i manžel nebo děti(dospělé) Já jsem při tom tak unavená,že padám na hubu,to pochopí jen ten,kdo to zažije.

julino
hodnocení

0x

Ja sem mela nebo mam porad stejny problem...ja uz to ani neresim.Porad sem mela zvysene CRP a sedimentace taky mi zjistili herpes simplex ale nikdo to nijak neresil.Taky sem byla silene unavena.Nakonec to asi je chronicky unavovy syndrom. Najdi si o tom podrobnosti a uvidis. Doktori teto nemoci moc neveri.Na me posilali aj psychiatra. Zalezi jak dlouho ti trva ta unava. Ja uz to mam tak 1,5 roku.Uz to u doktoru nijak neresim protoze to nema smysl. Unavena jsem taky porad nikdo kolem to nechape proste si mysli ze jsem lina.Chce to nejlepe pravidelne vstavat v urcitou dobu jist zdrave nejake ty vitaminy a pohyb. No uvidis . Preju hodne stesti

stenly*
hodnocení

0x

Zkus kombuchu násada houby stojí asi 90kč nápoj si potom můžeš dělat sama vyjde tě to do 5kč/l potom k tomu je vynikající Barley od Enegy 375kč a tachyonovou vodu 350kč a nechej si udělat diagnostické vyšetření u p.Ďuriny z firmy Diochy stojí to 50kč a za 15s je to hotové jen chvilku prostě stojíš v klidu .

angel8
hodnocení

@innkas

souhlasim :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]