Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství, neschopnost, práce

Od: twiin odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
třeba mi poradíte. Jsem v práci na dobu určitou, která mi končí k 30.9.2019. pan ředitel všem smlouvu prodloužil, takže jsem se těšila že i já budu v září ta šťastná. jenže…v současné době jsem v 11tt, v práci se mé těhotenství provalilo během pár dnů od kolegyně které jsem věřila, že to nepoví. Vedení samozřejmě když zjistí že jsem těhotná mi smlouvu neprodlouží, takže budu od října bez práce. PN je jistá, jak jsem se tu dočetla. Ale chtěla bych poradit v tom… V září od 12 do 22 jsme s manželem v Turecku na dovolené. Dovolenku bych měla mít do 25, a pak do práce bych měla jít jen 26 na den a 27 na noc. Můžu si tu neschopenku u lékaře vyžádat už po příjezdu z dovolené? nebo až mi skončí dovolená? Abych to nějak vyřešila. :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

O vystavení neschopenky rozhoduje lékař na základě zdravotního stavu pacienta. Neschopenka nikdy "není jistá", neměla byste na ni spoléhat. A určitě o ni lékaře nežádejte!

jirib
hodnocení

0x
Už teď by vás na noční neměli vzít...maximálně ráno,odpoledne.Marodit můžete jít kdykoliv.Dovolenou v Turecku bych si rozmyslel...
twiin
hodnocení

dovolenou v Turecku mám už zaplacenou od Vánoc, cítím se dobře, takže dovolená určitě vyjde. jen jsem chtěla vědět zda si můžu hned jak se vrátím jít narodit i když ještě třeba dva tři dny mám mít dovolenou. ale jinak díky za odpověď:)
xx*

Marodit můžete jít kdykoliv, nevybranou dovolenou při propuštění vám zaměstnavatel proplatí.

hodnocení

0x

Myslim, že když je těhotenství takový žolík, na který se i vražedkyně pouštějí na svobou, tak nějaké ty koláče bez práce a pumpnutý systém o nečekané přilepšení bude maličkost.

iz*

Žádat lze o něco, na co má člověk nárok. Vystavení neschopenky ale závisí na zdravotním stavu pacienta (těhotenství není nemoc a tazatelka se navíc cítí tak dobře, že si troufne strávit dovolenou v Turecku) a na rozhodnutí lékaře (málokterý lékař má rád, když si mu lidé říkají o neschopenku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]