Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem opožděná

Od: lenkaa* odpovědí: 7 změna:
Potřebuji pomoct, dost mě štve to že moje kamarádky mají menstruaci už od páté nebo šesté třídy a já pořád nic a to půjdu do devítky, vím že to má přijít samo ale vždycky si připadám tak odstrčená když se o tom holky baví... No abych přišla k té otázce :V kolika jste měli menstruaci? :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je u nás, ženských, různé. Některá třeba ve 12ti letech, jiná v 17ti. Neboj se, dočkáš se a pak se s tím budeš zlobit spoustu let. :) Holkám to nemusíš přece říkat a bavit se s nimi můžeš o jiných věcech. Ne o této intimní. Rozhodně nejsi k vůli tomu opožděná, buď za to ráda!

hodnocení

2x

Nejsi opožděná, ale spíš naivní až hloupá. První menstruace může přijít kdykoliv zhruba od 9 do 17 let. Je to individuální, svou roli v tom hraje dědičnost, výživa, tělesná stavba a další faktory.

Poprvé jsem menses dostala skoro v 15 letech. Všechna děvčata ze třídy už to měla. V létě se potily bez koupání, měly problémy, aby to někde neprosáklo, s častou hygienou, s tělocvikem...Třeba při školním výletě nic příjemného. Byla jsem moc ráda, že se ke mně příroda tak zachovala. Klidně by mi nevadilo, kdyby to ještě nějaký čas počkalo. Na co spěchat?

Uvidíš, i Ty se dočkáš. Jaga..

A není důvod se o tom s děvčaty bavit. Je přece tolik jiných námětů k hovoru, ne?

hodnocení

0x

Vy neumíte zajít ke svému lékaři (popř ke gynekologu) s některým rodičem (asi mamkou) a tomu sdělit svůj problém?

jen tak mimo je dost žen,které by tu možnost brali všemi deseti!

lenkaa*
hodnocení

Děkuji za odpověď

joudic*
hodnocení

0x
bud rada.. za chvilku to prijde a pak si budes jeste pochvalovat, ze to prislo pozdeji

nnl
hodnocení

0x

Já ve 13. Nestyď se za to, zeptej se na to své lékařky, vše ti vysvětlí a budeš klidnější.

liska5
hodnocení

0x

Já si pamatuji, že ještě v 8.třídě některé spolužačky ne. A teď jsou z nich normální ženy, co mají děti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]